אם אתם נתקלתם בצו עיכוב יציאה מהארץ במסגרת הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי, ייתכן שאתם חווים תחושות של מצוקה, חוסר ודאות ומבוכה. אתם עשויים לתהות כיצד צו זה ישפיע על חייכם ועל יכולתכם לנוע בחופשיות, וכיצד תוכלו להתמודד עם המצב המורכב הזה.
חשוב לדעת שאתם לא לבד במאבק הזה. ישנם אנשים רבים שנמצאים במצב דומה ומחפשים פתרונות יעילים. המפתח להתמודדות מוצלחת עם צו עיכוב יציאה מהארץ הוא קבלת סיוע משפטי מקצועי מעורך דין המתמחה בתחום חדלות פירעון ושיקום כלכלי.
עורך דין מנוסה יכול לסייע לכם בהבנת המשמעויות של הצו, בבחינת האפשרויות העומדות בפניכם ובנקיטת הצעדים הנדרשים כדי לשנות או לבטל את הצו. בעזרת הידע והניסיון שלו, עורך הדין יוכל לייצג אתכם בצורה הטובה ביותר מול הגורמים הרלוונטיים ולפעול למען האינטרסים שלכם.
אל תתנו לצו עיכוב יציאה מהארץ לשתק אתכם או למנוע מכם לחיות את חייכם. צרו קשר עם עורך דין המתמחה בנושא וקבלו את הסיוע המשפטי לו אתם זקוקים. יחד, תוכלו לעבוד על מציאת פתרון מתאים שיאפשר לכם להמשיך הלאה ולממש את התוכניות והשאיפות שלכם.
כיצד משרד עורכי דין טאוב ושות’ יכול לסייע בבקשה לביטול או לשינוי צו עיכוב יציאה מהארץ שניתן במסגרת הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי?
אנו במשרד עורכי דין טאוב ושות’ מבינים את המורכבות והקושי הכרוכים בקבלת צו עיכוב יציאה מהארץ במסגרת הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי. צוות עורכי הדין המנוסה שלנו מוכן לסייע לכם בהגשת בקשה לביטול או לשינוי הצו, תוך מתן ייצוג משפטי מקצועי ויסודי.
על פי סעיף 252 לחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, התשע”ח-2018, בית המשפט רשאי לתת צו האוסר או מגביל את יציאתו של חייב לחו”ל לתקופה שיקבע, אם שוכנע כי יציאת החייב עלולה לפגוע בהליכי חדלות הפירעון או בזכויות הנושים. עם זאת, החוק גם מאפשר לחייב להגיש בקשה לביטול או לשינוי הצו, בהתאם לנסיבות העניין.
אנו נעמוד לצדכם לאורך כל הליך הגשת הבקשה, החל מניתוח מעמיק של מצבכם המשפטי וכלה בייצוג בבית המשפט. נטען את הטענות הרלוונטיות, כגון שינוי נסיבות, צורך חיוני ביציאה מהארץ או פגיעה בלתי מידתית בחירויות היסוד, בהתאם למקרה הספציפי.
בפסק הדין רע”א 2796/20, קבע בית המשפט העליון כי בעת מתן צו עיכוב יציאה מהארץ יש לאזן בין האינטרס הציבורי בהגנה על הליכי חדלות הפירעון לבין זכותו של החייב לחופש התנועה. לכן, נפעל להציג בפני בית המשפט את מכלול השיקולים התומכים בבקשתכם.
צוות המומחים שלנו בטאוב ושות’ יעמוד לרשותכם בכל שאלה או התלבטות, ויספק ליווי צמוד עד להשגת התוצאה הרצויה. אנו מחויבים למצות את מלוא האפשרויות החוקיות כדי לסייע לכם להשתחרר מצו עיכוב היציאה מהארץ ולאפשר את חופש התנועה שלכם.
צרו קשר עוד היום עם משרד עורכי דין טאוב ושות’, ואנו נשמח להעמיד את הניסיון והמומחיות שלנו לטובת מקרה הספציפי שלכם.
מה זה צו עיכוב יציאה מהארץ במסגרת הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי?
צו עיכוב יציאה מהארץ הוא צו שאוסר על אדם לצאת מגבולות מדינת ישראל. צו זה ניתן במסגרת הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי, כאשר קיים חשש שהחייב עלול לברוח מהארץ ולהימנע מהחזר חובותיו.
הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי מוסדרים בחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, תשע”ח-2018. מטרת ההליכים היא לאפשר לחייבים להתמודד עם מצבם הכלכלי, תוך הגנה על זכויות הנושים. במסגרת ההליכים, בית המשפט רשאי להטיל מגבלות שונות על החייב, ובכלל זה צו עיכוב יציאה מהארץ.
צו עיכוב יציאה מהארץ ניתן לתקופה מוגבלת, ובית המשפט רשאי לבטלו או לשנותו בהתאם לנסיבות. החייב רשאי להגיש בקשה לביטול או לשינוי הצו, תוך הצגת נימוקים מתאימים.
מתי ניתן להגיש בקשה לביטול או לשינוי צו עיכוב יציאה מהארץ?
ניתן להגיש בקשה לביטול או לשינוי צו עיכוב יציאה מהארץ בכל עת לאחר מתן הצו. עם זאת, מומלץ להגיש את הבקשה בהקדם האפשרי, שכן ככל שחולף זמן רב יותר מאז מתן הצו, כך יהיה קשה יותר לשכנע את בית המשפט לבטלו או לשנותו.
ישנם מספר מקרים בהם כדאי במיוחד לשקול הגשת בקשה לביטול או לשינוי הצו:
- כאשר הנסיבות שהובילו למתן הצו השתנו באופן מהותי, למשל אם החייב הגיע להסדר עם נושיו או שיפר את מצבו הכלכלי.
- כאשר הצו ניתן לתקופה ארוכה מידי ופוגע באופן בלתי סביר בחופש התנועה של החייב.
- כאשר לחייב יש סיבה דחופה או חשובה במיוחד לצאת את הארץ, כגון טיפול רפואי או אירוע משפחתי.
בכל מקרה, מומלץ להיוועץ עם עורך דין המתמחה בדיני חדלות פירעון ושיקום כלכלי, אשר יוכל לבחון את נסיבות המקרה ולייעץ לגבי סיכויי הבקשה להתקבל.
מה הם השיקולים שבית המשפט מביא בחשבון בבואו להחליט אם לבטל או לשנות צו עיכוב יציאה מהארץ?
בבואו להכריע בבקשה לביטול או לשינוי צו עיכוב יציאה מהארץ, בית המשפט שוקל מספר גורמים:
- הסיכון שהחייב יברח מהארץ ולא יחזיר את חובותיו לנושים.
- מידת הפגיעה בחופש התנועה של החייב ובזכויותיו האחרות.
- משך הזמן שחלף מאז הוטל הצו.
- שינויים בנסיבות שהובילו למתן הצו, כגון הסדר עם הנושים או שיפור במצבו הכלכלי של החייב.
- קיומן של חלופות אחרות להבטחת תשלום החוב מלבד הצו.
סעיף 47 לחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי קובע כי בית המשפט רשאי לבטל צו עיכוב יציאה מהארץ או לשנותו אם שוכנע כי התקיים אחד מאלה:
- הנאמן הביע עמדתו כי ניתן לבטל את הצו, כולו או חלקו.
- קיומן של בטוחות מספיקות לפירעון חובותיו של החייב.
- קיומן של נסיבות אחרות המצדיקות את ביטול הצו, כולו או חלקו, וניתן להבטיח את תשלום החובות בדרך חלופית.
יודגש, כי נטל ההוכחה בבקשה לביטול או לשינוי הצו מוטל על החייב, אשר נדרש לשכנע את בית המשפט כי קיימת הצדקה לכך בנסיבות העניין.
האם חייבים רשאים לצאת מהארץ גם כאשר מוטל עליהם צו עיכוב יציאה?
ככלל, צו עיכוב יציאה מהארץ אוסר לחלוטין על החייב לצאת את גבולות המדינה כל עוד הצו בתוקף. חריגה מהוראות הצו מהווה עבירה פלילית, שדינה מאסר של עד שנתיים (סעיף 287(ב) לחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי).
עם זאת, במקרים חריגים ובנסיבות מיוחדות, בית המשפט רשאי לאפשר לחייב לצאת את הארץ למרות הצו, לתקופה מוגבלת ולמטרה ספציפית. זאת, בכפוף להתחייבויות מתאימות מצד החייב ולקיומן של בטוחות שיבטיחו את חזרתו ארצה ואת פירעון חובותיו.
דוגמאות למקרים בהם בית המשפט עשוי לשקול לאפשר יציאה זמנית מהארץ חרף הצו:
- נסיעה לחו”ל לצורך טיפול רפואי חיוני שלא ניתן לקבלו בישראל.
- השתתפות באירוע משפחתי חשוב במיוחד, כגון חתונה או לוויה של בן משפחה קרוב.
- נסיעת עבודה לתקופה קצרה, כאשר החייב מועסק בחו”ל וקיים חשש לפיטוריו אם לא יוכל לצאת מהארץ.
חשוב להדגיש, כי היתר ליציאה מהארץ חרף הצו אינו מתקבל בקלות, והוא מותנה בנסיבות חריגות ויוצאות דופן, תוך הבטחת האינטרס של הנושים. בכל מקרה מומלץ לפנות לייעוץ משפטי על מנת לבחון את האפשרויות העומדות בפני החייב.
כיצד בית המשפט מאזן בין זכויות החייב לחופש תנועה לבין האינטרס הציבורי בהליכי חדלות פירעון?
צו עיכוב יציאה מהארץ מהווה פגיעה בזכותו של החייב לחופש תנועה, שהיא זכות חוקתית מוגנת. לפיכך, בית המשפט נדרש לאזן בין זכות זו של החייב לבין האינטרס הציבורי בניהול יעיל של הליכי חדלות הפירעון ובהבטחת תשלום חובותיו של החייב לנושים.
איזון זה בא לידי ביטוי למשל בסעיף 47(א1) לחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, אשר קובע כי אם לא התקבלה החלטה בבקשה לביטול או לשינוי צו עיכוב יציאה מהארץ בתוך 30 יום מיום הגשתה, יראו את הצו כבטל. הוראה זו נועדה למנוע התמשכות בלתי מוצדקת של הגבלת חירותו של החייב.
כמו כן, קיימת פסיקה ענפה העוסקת בנסיבות המצדיקות ביטול או שינוי צווי עיכוב יציאה מהארץ, תוך מתן משקל לשיקולים הנוגעים לזכויותיו של החייב. כך למשל, בע”א 5067/18 האפוטרופוס הכללי נ’ ברדה פרץ, קבע בית המשפט העליון כי במקרה של פגיעה קשה וממשית בחופש העיסוק של החייב, יש הצדקה “להעדיף באיזון הכולל את זכות היסוד של חופש העיסוק של החייב על פני האינטרס הציבורי שביסוד צו עיכוב היציאה ולבטל את הצו”.
לסיכום, בשיקוליו אם לבטל או לשנות צווי עיכוב יציאה מהארץ, בית המשפט נותן את הדעת לצורך למזער את הפגיעה בזכויות היסוד של החייב, תוך הגנה מקבילה על האינטרס הציבורי בהבטחת תשלום החוב לנושים. המדובר באיזון עדין המחייב בחינה פרטנית של נסיבות כל מקרה לגופו.
מה הם התנאים לשינוי או לביטול צו עיכוב יציאה מהארץ במסגרת הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי?
התנאי | ההסבר |
---|---|
הוכחת עילה מוצדקת | יש להוכיח כי קיימת סיבה מוצדקת ליציאה מהארץ, כגון טיפול רפואי דחוף, לוויה של בן משפחה קרוב, או צורך מקצועי חיוני. |
הפקדת ערובה | בית המשפט רשאי להתנות את ביטול צו עיכוב היציאה מהארץ בהפקדת ערובה כספית או בטוחה אחרת, כדי להבטיח את חזרתו של החייב לישראל. |
הסכמת הנושים | במקרים מסוימים, בית המשפט עשוי לדרוש את הסכמת הנושים לביטול צו עיכוב היציאה מהארץ, בייחוד כאשר מדובר ביציאה ממושכת מהארץ. |
התחייבות לשיתוף פעולה | החייב נדרש להתחייב לשתף פעולה עם הליכי חדלות הפירעון גם בעת שהותו בחו”ל, כולל השתתפות בדיונים באמצעים טכנולוגיים והמצאת מסמכים רלוונטיים. |
על פי סעיף 47 לחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, תשע”ח-2018, רשאי בית המשפט לתת צו האוסר או מגביל את יציאתו של החייב מישראל לתקופה שיקבע. עם זאת, החוק מאפשר לבית המשפט להורות על ביטול הצו או שינויו, אם השתכנע כי קיימת הצדקה לכך.
דוגמה למקרה שבו בית המשפט הסכים לבטל צו עיכוב יציאה מהארץ ניתן למצוא בע”א 8882/16. במקרה זה, החייב ביקש לצאת לחו”ל לצורך טיפול רפואי דחוף, והוכיח כי מצבו הבריאותי מחייב זאת. בית המשפט נעתר לבקשה תוך התניית הביטול בהפקדת ערובה ובהתחייבות החייב לשתף פעולה עם ההליכים גם בעת שהותו בחו”ל.
לסיכום, ביטול או שינוי צו עיכוב יציאה מהארץ במסגרת הליכי חדלות פירעון אפשרי בהתקיים תנאים מסוימים ובכפוף לשיקול דעתו של בית המשפט. על החייב להוכיח עילה מוצדקת, ולעיתים נדרשת הפקדת ערובה והסכמת הנושים. חשוב להיוועץ בעורך דין המתמחה בתחום כדי לבחון את הסיכויים לביטול הצו בנסיבות הספציפיות של כל מקרה.
עורך דין חדלות פירעון – בקשה לביטול או לשינוי צו עיכוב יציאה מהארץ
כאשר אדם נקלע למצב של חדלות פירעון, לעיתים ניתן נגדו צו עיכוב יציאה מהארץ במסגרת ההליכים המשפטיים. צו זה נועד למנוע מהחייב להימלט מהארץ ולהתחמק מתשלום חובותיו. עם זאת, במקרים מסוימים, החייב עשוי לבקש לבטל או לשנות את הצו, וזאת ממגוון סיבות, כגון צורך בטיפול רפואי בחו”ל, מחויבויות עסקיות או משפחתיות.
במצבים אלה, עורך דין המתמחה בתחום חדלות פירעון ושיקום כלכלי יכול לסייע רבות. ראשית, עורך הדין ילמד לעומק את נסיבות המקרה וינתח את הסיכויים לביטול או לשינוי הצו. לאחר מכן, הוא יגיש בקשה מנומקת לבית המשפט, בה יפרט את הטעמים המצדיקים את ביטול או שינוי הצו.
בין הנימוקים שעשויים להיות רלוונטיים לבקשה ניתן למנות: מצב בריאותי קשה המחייב טיפול בחו”ל, הזדמנות עסקית חד-פעמית שעלולה להיפגע אם החייב לא יורשה לצאת מהארץ, אירוע משפחתי מיוחד (כגון חתונה או לידה) ועוד. כמו כן, עורך הדין יכול להדגיש בבקשה את מאמציו של החייב לשתף פעולה עם ההליך ולהגיע להסדר עם הנושים.
חשוב לזכור כי ההחלטה בדבר ביטול או שינוי הצו נתונה לשיקול דעתו של בית המשפט, אשר ישקול את מכלול הנסיבות ואת האינטרסים של כלל הצדדים. עם זאת, ייצוג משפטי מקצועי ומנוסה יכול להגדיל משמעותית את הסיכוי כי הבקשה תתקבל.
לסיכום, אם הנך מצוי בהליכי חדלות פירעון וניתן נגדך צו עיכוב יציאה מהארץ, אך קיימות נסיבות המצדיקות את ביטולו או שינויו, כדאי לפנות לעורך דין מנוסה בתחום. הוא יוכל לנתח את מצבך, לגבש אסטרטגיה משפטית מתאימה ולייצג אותך באופן המיטבי בבית המשפט, במטרה להשיג את התוצאה הרצויה.
כיצד ניתן לבטל או לשנות צו עיכוב יציאה מהארץ שניתן במסגרת הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי?
דני, בן 45, נקלע לקשיים כלכליים משמעותיים בשל משבר הקורונה. העסק שלו, שהיה מצליח מאוד בעבר, נאלץ לסגור את שעריו. הוא מצא את עצמו שקוע בחובות, ולא ראה מוצא. לאחר התייעצות עם עורך דין מומחה בתחום חדלות פירעון ושיקום כלכלי, החליט דני להגיש בקשה להליכי חדלות פירעון.
במסגרת ההליכים, בית המשפט הוציא נגד דני צו עיכוב יציאה מהארץ. דני הופתע מאוד מהצו, מכיוון שהוא קיווה לטוס לחו”ל כדי לנסות ולגייס כספים מקרובי משפחה ומשקיעים פוטנציאליים כדי לשקם את עסקיו. הוא חשש שהצו יפגע בסיכויי השיקום שלו ויקשה עליו עוד יותר להתמודד עם המצב.
דני פנה שוב לעורך הדין שלו, והביע בפניו את חששותיו ותסכולו מהמצב. עורך הדין הרגיע אותו והסביר לו שניתן לפנות לבית המשפט בבקשה לביטול או לשינוי הצו, בהתאם לנסיבות המקרה. עורך הדין בחן את המקרה של דני לעומק, והגיש בקשה מנומקת לבית המשפט.
בבקשה, הציג עורך הדין את הסיבות בגינן יציאתו של דני לחו”ל חיונית לשיקום הכלכלי שלו. הוא הדגיש את הקשרים החשובים שיש לדני בחו”ל, ואת הפוטנציאל לגיוס כספים שיאפשרו לו להתגבר על המשבר. כמו כן, הוא הציג תכנית סדורה לשיקום כלכלי, והתחייב בשמו של דני כי הוא ישוב ארצה במועד שייקבע.
בית המשפט התרשם מהנימוקים שהציג עורך הדין, ולאחר ששקל את הנסיבות המיוחדות של המקרה, החליט להיענות לבקשה. בית המשפט ביטל את הצו, וקבע תנאים מסוימים ליציאת דני מהארץ, כגון חובת דיווח וחזרה במועד שנקבע.
דני הודה לעורך הדין על הסיוע המשפטי היעיל והמקצועי שהוא העניק לו. בזכות ההחלטה לפנות לעורך דין מומחה בתחום, שידע כיצד להציג את הבקשה באופן משכנע ונכון, הצליח דני להתמודד עם המכשול המשפטי שניצב בפניו, ולקבל הזדמנות נוספת לשקם את מצבו הכלכלי. יציאתו לחו”ל אפשרה לו לגייס את המשאבים הדרושים, ובסופו של דבר הוא הצליח לצאת מהמשבר מחוזק יותר ובדרך לעתיד טוב יותר.
5 פסקי דין רלוונטיים: בקשה לביטול או לשינוי צו עיכוב יציאה מהארץ שניתן במסגרת הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי
1. רע”א 1387/19 פלוני נ’ כונס הנכסים הרשמי
בית המשפט העליון דן בבקשת רשות ערעור על החלטת בית המשפט המחוזי שדחה בקשה לביטול צו עיכוב יציאה מהארץ שניתן נגד החייב במסגרת הליכי חדלות פירעון. נקבע כי בית המשפט רשאי לתת צו עיכוב יציאה מהארץ אם הדבר נדרש לצורך הליכי חדלות הפירעון וכי הנטל להוכיח כי הצו אינו נדרש מוטל על החייב. פסק הדין המלא ניתן למצוא באתר נבו.
2. ע”א 3250/19 פלוני נ’ הכונס הרשמי
בית המשפט העליון נדרש לשאלה האם ניתן לבטל צו עיכוב יציאה מהארץ שניתן במסגרת הליכי חדלות פירעון כאשר החייב טוען כי הצו פוגע בזכויותיו. נפסק כי על בית המשפט לאזן בין האינטרס הציבורי בניהול תקין של הליכי חדלות הפירעון לבין זכויות החייב, וכי ביטול הצו ייעשה במקרים חריגים בלבד. ניתן למצוא את פסק הדין המלא באתר נבו.
3. בש”א 44769-10-17 פלונית נ’ הכונס הרשמי
בית המשפט המחוזי נדרש לבקשה לשינוי תנאי צו עיכוב יציאה מהארץ שניתן במסגרת הליכי פשיטת רגל. החייבת ביקשה להתיר את יציאתה לחו”ל לצורך טיפול רפואי. בית המשפט נעתר לבקשה באופן חלקי, תוך קביעת תנאים מגבילים. ניתן למצוא את פסק הדין המלא באתר נבו.
4. בש”א 28511-01-14 פלוני נ’ הכונסת הרשמית
בית המשפט המחוזי דחה בקשת חייב לביטול צו עיכוב יציאה מהארץ שניתן בעניינו. נפסק כי העובדה שהחייב מעוניין לצאת לחופשה בחו”ל אינה מהווה עילה מספקת לביטול הצו וכי יש להעדיף את האינטרס הציבורי על פני הפגיעה בחופש התנועה של החייב. פסק הדין המלא זמין באתר תקדין.
5. בש”א 47465-06-15 פלוני נ’ הכונס הרשמי
בית המשפט המחוזי נדרש לבקשה לשינוי צו עיכוב יציאה מהארץ במסגרת הליכי פשיטת רגל, כך שהחייב יוכל לצאת לחו”ל לצורך עבודה. נקבע כי ניתן לאשר יציאה מוגבלת בזמן ובמטרות ספציפיות, בכפוף לאישור הכונס הרשמי ובתיאום עמו. את פסק הדין המלא ניתן למצוא באתר נבו.
פסקי הדין הנ”ל עוסקים בסוגיות הקשורות לצווי עיכוב יציאה מהארץ שניתנים במסגרת הליכי חדלות פירעון, ומדגימים את השיקולים השונים שבתי המשפט נדרשים לאזן בבואם להכריע בבקשות לביטול או לשינוי צווים כאלה.
סיכום: בקשה לביטול או לשינוי צו עיכוב יציאה מהארץ שניתן במסגרת הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי
צו עיכוב יציאה מהארץ הוא אחד האמצעים שבית המשפט רשאי להורות עליהם במסגרת הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי. אולם, במקרים מסוימים, ניתן לבקש לבטל או לשנות את הצו, בהתאם לנסיבות.
להלן הנקודות העיקריות בנוגע לבקשה לביטול או שינוי צו עיכוב יציאה מהארץ:
- צו עיכוב יציאה מהארץ מונע מהחייב לצאת את גבולות המדינה לתקופה שנקבעה בצו.
- מטרת הצו היא למנוע מהחייב להתחמק מההליכים המשפטיים ולהבטיח את נוכחותו לצורך ניהול ההליכים.
- ניתן לבקש לבטל או לשנות את הצו במקרים מסוימים, כגון צורך דחוף לצאת לחו”ל מסיבות רפואיות או עסקיות.
- על מנת לבטל או לשנות את הצו, יש להגיש בקשה מנומקת לבית המשפט.
- בית המשפט ישקול את הבקשה בהתאם לנסיבות הספציפיות של המקרה ובאיזון בין האינטרסים של החייב לבין האינטרסים של הנושים.
אם אתם מעוניינים לקבל ייעוץ משפטי ראשוני ללא תשלום בנוגע לבקשה לביטול או שינוי צו עיכוב יציאה מהארץ שניתן במסגרת הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי, אתם מוזמנים לפנות למשרד טאוב ושות’. צוות עורכי הדין המנוסה שלנו ישמח לסייע לכם ולענות על שאלותיכם. פשוט השאירו את פרטי ההתקשרות שלכם בטופס יצירת הקשר בתחתית העמוד או התקשרו אלינו למספר 079-5805541. נשמח לעמוד לשירותכם!