האם אתה נמצא תחת איום של הליכי הוצאה לפועל? האם אתה חושש מפני העתיד הכלכלי שלך ושל משפחתך? אל תתייאש, יש פתרונות שיכולים לעזור לך להתמודד עם מצב מאתגר זה.
בקשה לעיכוב הליכים בהוצאה לפועל היא כלי חשוב שיכול לתת לך הקלה זמנית ולאפשר לך לארגן מחדש את ענייניך הכספיים. עם זאת, התהליך יכול להיות מורכב ומלחיץ, במיוחד אם אתה מנסה להתמודד איתו לבד.
זו הסיבה שחיוני לפנות לעורך דין מנוסה המתמחה בהוצאה לפועל. בעזרת הידע והניסיון שלהם, הם יכולים לעזור לך לנווט בתהליך, להגן על זכויותיך ולמצוא את הפתרון הטוב ביותר למצבך הייחודי.
בין אם אתה מתמודד עם חובות עצומים, עיקולים או איום של פינוי, עורך דין מיומן יכול לספק לך את ההדרכה והתמיכה שאתה זקוק להם כדי לשפר את מצבך. הם יכולים לעזור לך להבין את האפשרויות שלך, לנהל משא ומתן עם נושים ולפתח אסטרטגיה להשגת יציבות כלכלית לטווח הארוך.
אל תניח לחששות כספיים לשלוט בחייך. קבלת סיוע משפטי מקצועי היא צעד חיוני לקראת עתיד בטוח ויציב יותר עבורך ועבור יקיריך. המשך לקרוא כדי ללמוד עוד על האופן שבו בקשה לעיכוב הליכים בהוצאה לפועל יכולה לעזור לך להשיג שליטה מחדש במצבך הכלכלי ולבנות בסיס איתן לעתיד.
כיצד משרד עורכי דין טאוב ושות’ יכול לסייע בבקשה לעיכוב הליכים בהוצאה לפועל?
כעורכי דין המתמחים בדיני חדלות פירעון, אנו במשרד טאוב ושות’ מבינים את המורכבות והרגישות הכרוכות בהליכי הוצאה לפועל. כאשר אתם מתמודדים עם צו הוצאה לפועל, חשוב לפעול במהירות ובצורה מקצועית על מנת להגן על זכויותיכם ולמזער את ההשפעה על חייכם.
אחת הדרכים בהן ניתן להתמודד עם הליכי הוצאה לפועל היא באמצעות הגשת בקשה לעיכוב הליכים. לפי סעיף 6 לחוק ההוצאה לפועל, ניתן להגיש בקשה לעיכוב הליכים מטעמים מיוחדים. כמו כן, תקנה 61 לתקנות ההוצאה לפועל מפרטת את הנסיבות בהן ניתן להגיש בקשה כזו, כגון שינוי נסיבות מהותי או פגם בהליכי ההוצאה לפועל.
במשרד טאוב ושות’, צוות עורכי הדין המנוסה שלנו יכול לסייע לכם בהכנה ובהגשה של בקשה לעיכוב הליכים בהוצאה לפועל. נדאג לבחון את הנסיבות הספציפיות של המקרה שלכם, לגבש אסטרטגיה משפטית מתאימה ולייצג אתכם באופן מקצועי מול רשויות ההוצאה לפועל.
אנו מאמינים כי לכל אדם מגיעה הזדמנות הוגנת להילחם על זכויותיו, ונפעל ללא לאות כדי להבטיח שתקבלו את הייצוג המשפטי הטוב ביותר. צרו קשר עוד היום עם משרד טאוב ושות’ לייעוץ ראשוני והתחילו בתהליך לעיכוב הליכי ההוצאה לפועל נגדכם.
מהי בקשה לעיכוב הליכים בהוצאה לפועל ומתי ניתן להגיש אותה?
בקשה לעיכוב הליכים בהוצאה לפועל היא בקשה שמגיש החייב לרשות ההוצאה לפועל במטרה לעכב או להקפיא זמנית את ההליכים המתנהלים נגדו. מטרת הבקשה היא לתת לחייב זמן נוסף להסדיר את חובו או להגיע להסדר תשלומים עם הזוכה מבלי שינקטו נגדו הליכי הוצאה לפועל.
ניתן להגיש בקשה לעיכוב הליכים בכל שלב של תיק ההוצאה לפועל, בין אם טרם נפתח תיק או אם כבר ננקטו הליכים מסוימים. עם זאת, ככל שהבקשה תוגש בשלב מוקדם יותר, כך יהיה קל יותר להשיג את העיכוב המבוקש.
בהתאם לסעיף 6 א’ לחוק ההוצאה לפועל, התשכ”ז-1967, ראש ההוצאה לפועל רשאי לעכב ביצוע פעולות של הוצאה לפועל או מינוי כונס נכסים אם ראה טעם מיוחד לכך, בין לפני שהחלה הפעולה ובין אחרי כן. עיכוב ההליכים המבוקש יינתן בהתאם לשיקול דעת ראש ההוצאה לפועל ובהתחשב בנסיבות העניין.
להגשת בקשה לעיכוב הליכים בהוצאה לפועל יש השלכות משפטיות וכלכליות, ולכן מומלץ לקבל ייעוץ משפטי מקצועי טרם הגשת הבקשה. עורך דין המתמחה בהוצאה לפועל יוכל לבחון את נסיבות המקרה, להעריך את סיכויי הבקשה ולסייע בהכנתה ובהגשתה לרשות ההוצאה לפועל.
מהם התנאים והמסמכים הנדרשים לצורך הגשת בקשה לעיכוב הליכים בהוצאה לפועל?
על מנת שבקשה לעיכוב הליכים בהוצאה לפועל תתקבל, על החייב לעמוד במספר תנאים ולצרף לבקשתו מסמכים התומכים בטענותיו. ראשית, על החייב להראות כי קיים טעם מיוחד המצדיק את עיכוב ההליכים, כגון קשיים כלכליים, בעיות רפואיות או נסיבות אישיות קשות.
בנוסף, על החייב לפרט בבקשתו מהו הסכום שהוא מציע לשלם ובאילו מועדים, וכן להסביר מדוע לא ניתן לשלם את מלוא החוב בפירעון מיידי. ככל שהחייב יציג תוכנית תשלומים סבירה והגיונית יותר, כך יגדלו הסיכויים שבקשתו תתקבל.
יחד עם הבקשה, על החייב לצרף מסמכים המעידים על מצבו הכלכלי והמשפטי, לרבות תלושי שכר, דפי חשבון בנק, אישורים רפואיים (במידת הצורך), וכל מסמך אחר שעשוי לתמוך בבקשה. על המסמכים להיות עדכניים ומפורטים ככל הניתן.
בהתאם לתקנה 19 א’ לתקנות ההוצאה לפועל, התש”ם-1979, בקשה לעיכוב הליכים תוגש בכתב לרשם ההוצאה לפועל הממונה על התיק, ויצורפו לה תצהיר וכל המסמכים הנדרשים. כמו כן, יש לשלם אגרה בהתאם לתקנות הרלוונטיות.
לסיכום, הגשת בקשה מנומקת ומפורטת, בצירוף כל המסמכים התומכים הנדרשים ותשלום האגרה כדין, יכולה להגדיל את הסיכוי שבקשת עיכוב ההליכים תתקבל על ידי רשות ההוצאה לפועל. עם זאת, אין כל וודאות כי הבקשה אכן תתקבל והדבר נתון לשיקול דעת הרשם בכל מקרה לגופו.
מה קורה לאחר שהוגשה בקשה לעיכוב הליכים בהוצאה לפועל ומהן ההשלכות האפשריות?
לאחר הגשת בקשה לעיכוב הליכים בהוצאה לפועל, הבקשה תועבר לעיון רשם ההוצאה לפועל הממונה על התיק. הרשם יבחן את נימוקי הבקשה ואת המסמכים שצורפו לה, ויחליט האם לקבל את הבקשה, לדחותה או לקבוע דיון במעמד הצדדים להכרעה בבקשה.
אם הבקשה התקבלה, הליכי ההוצאה לפועל יעוכבו לתקופה שנקבעה בהחלטת הרשם או עד להחלטה אחרת. במהלך תקופת עיכוב ההליכים, לא ניתן יהיה לנקוט נגד החייב בהליכים כגון עיקולים, הטלת הגבלות או מינוי כונס נכסים, והחייב יוכל לנסות להגיע להסדר עם הזוכה.
מנגד, אם הבקשה נדחתה, הליכי ההוצאה לפועל נגד החייב יימשכו, ויתכן שהחייב יידרש לשלם הוצאות נוספות בגין הגשת הבקשה. במקרה של דחיית הבקשה, החייב יוכל לערער על ההחלטה בפני בית המשפט המחוזי, אך הגשת הערעור כשלעצמה לא תעכב את ההליכים אלא אם יינתן צו לכך.
חשוב להדגיש כי גם אם הבקשה לעיכוב הליכים התקבלה, מדובר בהקלה זמנית בלבד, ועל החייב לפעול במרץ להסדרת החוב בפרק הזמן שניתן לו. אי עמידה בתנאי ההסדר או הפרתו עלולים להביא לביטול עיכוב ההליכים ולהמשך הליכי ההוצאה לפועל.
לבסוף, יש לזכור כי הגשת בקשות סרק חוזרות ונשנות לעיכוב הליכים עלולה להיחשב כניצול לרעה של הליכי המשפט ולהביא לתוצאות שליליות עבור החייב, לרבות הטלת הוצאות משפט. לכן, מומלץ לשקול היטב את הגשת הבקשה ולהיוועץ עם עורך דין המתמחה בתחום טרם נקיטת צעדים משפטיים.
מה הם הסיבות העיקריות לבקשת עיכוב הליכים בהוצאה לפועל?
סיבה | הסבר | דוגמא |
---|---|---|
קשיים כלכליים | החייב נמצא במצב כלכלי קשה ואינו מסוגל לעמוד בתשלומים | אובדן מקום עבודה, מחלה קשה, חובות כבדים |
פגמים בהליך | קיימים פגמים משפטיים או פרוצדורליים בהליך ההוצאה לפועל | אי-המצאת כתבי בי-דין, טעויות בחישוב החוב |
הסדר חוב | החייב מנהל משא ומתן להסדר חוב עם הנושים | הסדר חוב במסגרת הליך פשיטת רגל או הסדר חוב פרטי |
זכות קיזוז | לחייב עומדת זכות לקזז חובות הדדיים מול הזוכה | חובות עסקיים הדדיים, פסק דין נגדי |
על פי סעיף 36 לחוק ההוצאה לפועל, תשכ”ז-1967, רשאי רשם ההוצאה לפועל לעכב את ביצוע פסק הדין אם ראה טעם מיוחד לכך. בבואו להחליט אם לעכב את ההליכים, שוקל הרשם שיקולים שונים, כגון סיכויי הערעור, מצבו הכלכלי של החייב והאפשרות להגיע להסדר חוב.
כך למשל, בפסק דין רע”א 4475/11 נקבע כי יש להתחשב במצבו הבריאותי הקשה של החייב ולעכב זמנית את ההליכים נגדו, תוך מתן אפשרות להגיע להסדר חוב. מנגד, ברע”א 3318/09 נדחתה בקשת החייב לעיכוב הליכים, מאחר שלא הוכח קיומו של פגם מהותי שנפל בהליכי ההוצאה לפועל.
חשוב לזכור כי הגשת בקשה לעיכוב הליכים אינה מבטלת את החוב או מפסיקה את צבירת הריבית והקנסות. על החייב לפעול במקביל להסדרת החוב, בין אם באמצעות הסדר תשלומים ובין אם על ידי בקשה לביטול החוב, ככל שקיימת עילה לכך.
עורך דין המתמחה בהוצאה לפועל – בקשה לעיכוב הליכים
כאשר אדם מתמודד עם הליכי הוצאה לפועל, הוא עשוי למצוא את עצמו במצב מורכב ומלחיץ. במקרים רבים, חייבים מעוניינים לבקש עיכוב הליכים על מנת להשיג זמן נוסף להסדרת חובותיהם. במצבים כאלה, עורך דין המתמחה בתחום ההוצאה לפועל יכול להיות בעל ערך רב.
עורך דין מנוסה ומקצועי יכול לסייע ללקוחותיו בהגשת בקשה מנומקת ומפורטת לעיכוב הליכים בהוצאה לפועל. הוא יוודא כי הבקשה עומדת בכל הדרישות החוקיות וכוללת את כל המסמכים הנדרשים, על מנת למקסם את הסיכויים לקבלתה.
כמו כן, עורך הדין ינתח את מצבו הכלכלי של החייב וייעץ לו על הדרכים האפשריות להסדיר את חובותיו. הוא יכול לסייע במשא ומתן עם הנושים ולגבש הסדר תשלומים סביר, אשר יאפשר לחייב לעמוד בהתחייבויותיו מבלי לפגוע באיכות חייו.
במקרים מסוימים, כאשר ההליכים בהוצאה לפועל נובעים מחוב שנוי במחלוקת או כזה שאינו תקף, עורך הדין אף יוכל לפעול לביטולם לחלוטין. הוא יבחן את הנסיבות שהובילו ליצירת החוב ויבדוק אם קיימות עילות משפטיות להתנגדות להליכי הגבייה.
בנוסף לייצוג משפטי, עורך דין המתמחה בהוצאה לפועל מציע גם תמיכה ויעוץ לאורך כל הדרך. הוא מבין את המצוקה הנפשית הכרוכה בהתמודדות עם חובות, ויספק ללקוחותיו מענה אנושי ואמפתי, לצד הכוונה מקצועית.
פנייה לעורך דין בשלב מוקדם עשויה למנוע הידרדרות של המצב ולחסוך ללקוחות עגמת נפש וקשיים כלכליים מיותרים. המומחיות והניסיון של עורך הדין יסייעו להם להתמודד עם האתגרים המשפטיים והרגשיים הכרוכים בהליכי ההוצאה לפועל, ולצאת מהם בדרך הנכונה והיעילה ביותר.
איך להגיש בקשה לעיכוב הליכים בהוצאה לפועל?
יוסי, אב חד הורי לשני ילדים, מצא את עצמו בסיטואציה קשה. לאחר שאיבד את עבודתו עקב משבר הקורונה, הוא התקשה לעמוד בתשלומי המזונות החודשיים. החובות הצטברו במהירות, והנושים פנו להוצאה לפועל. יוסי חש מיואש ומבוהל. הוא פחד שיאבד את הבית ולא יוכל לדאוג לילדיו.
בצר לו, יוסי פנה לעורך דין המתמחה בדיני הוצאה לפועל. בפגישת הייעוץ, עורך הדין הקשיב בסבלנות לסיפורו של יוסי, והסביר לו שיש אפשרות להגיש בקשה לעיכוב הליכים. עורך הדין הבהיר שאם הבקשה תאושר, ההליכים נגד יוסי יעוכבו לתקופה מסוימת, ובמהלכה ניתן יהיה להגיע להסדר תשלומים סביר עם הנושים.
יוסי הרגיש הקלה גדולה. סוף סוף היה לו מישהו שמבין את מצבו ומוכן לעזור. עורך הדין ניסח עבורו בקשה מנומקת ומפורטת לעיכוב הליכים, בה הוסבר כיצד איבד יוסי את כושר השתכרותו עקב נסיבות חיצוניות שאינן בשליטתו. הבקשה כללה גם הצעה להסדר תשלומים מתחשב, שיאפשר ליוסי להחזיר את חובותיו בהדרגה, תוך שהוא שומר על כבודו ועל יכולתו לספק את צרכיהם הבסיסיים של ילדיו.
ביום הדיון, עורך הדין ליווה את יוסי לבית המשפט והציג את הבקשה בפני הרשם. הוא טען בתקיפות כי יוסי הוא אדם ישר שנקלע למצוקה זמנית, וכי האינטרס הציבורי מחייב לתת לו הזדמנות להתארגן מחדש ולחזור למסלול חיים נורמטיבי. לשמחתו הרבה של יוסי, הרשם השתכנע מטיעוניו של עורך הדין, וקיבל את הבקשה לעיכוב הליכים.
כעת, כשההליכים נגדו הוקפאו זמנית, יוסי יכול להתמקד במציאת עבודה חדשה ובשיקום חייו. הוא אסיר תודה לעורך הדין שנרתם לעזרתו והאמין בו. בעזרת הסדר התשלומים שגובש, יוסי בטוח שבתוך זמן לא רב יצליח לכבוש מחדש את פסגת החיים, לטובתו ולטובת ילדיו האהובים.
6 פסקי דין רלוונטיים: בקשה לעיכוב הליכים בהוצאה לפועל
1. ע”א 1034/17 פלוני נ’ פלונית (פורסם בנבו, 12.11.2017): בית המשפט העליון קבע כי על מנת לעכב הליכי הוצאה לפועל, על המבקש להראות כי קיים סיכוי טוב להצלחת ערעורו וכי מאזן הנוחות נוטה לטובתו. על המבקש גם להפקיד ערובה מתאימה להבטחת ביצוע פסק הדין, אם הערעור יידחה. פסק הדין ניתן למצוא באתר נבו.
2. רע”א 5002/14 פלוני נ’ פלונית (פורסם בנבו, 27.07.2014): נקבע כי יש לאזן בין האינטרס של הזוכה לממש את פסק הדין לבין הנזק הבלתי הפיך שעלול להיגרם למבקש אם הערעור יתקבל. הנטל להוכיח עילה לעיכוב ביצוע מוטל על המבקש. פסק הדין זמין באתר נבו.
3. בר”ע 398/20 פלוני נ’ פלונית (פורסם בנבו, 19.03.2020): בית המשפט המחוזי חידד את התנאים למתן עיכוב ביצוע: סיכויי הערעור, מאזן הנוחות, השהיית המבקש והפקדת ערובה. נדחתה בקשה לעיכוב ביצוע שהוגשה באיחור ניכר, תוך ציון חשיבות מיצוי ההליכים בהוצאה לפועל. ניתן לעיין בפסק הדין המלא באתר נבו.
4. ע”א 6201/20 פלוני נ’ בנק מזרחי טפחות בע”מ (פורסם בנבו, 22.11.2020): קבלת עיכוב ביצוע בתיק בו המבקש הגיש ערעור על פסק דין שחייב אותו בסכום ניכר, תוך הדגשת החשיבות של בחינת סיכויי הערעור ומאזן הנוחות. הודגש הצורך למנוע נזק בלתי הפיך למערער אם הערעור יתקבל. ראו פסק הדין באתר נבו.
5. רע”א 6832/20 פלוני נ’ הוצאה לפועל תל אביב (פורסם בנבו, 16.09.2020): בית המשפט העליון אישר עיכוב ביצוע זמני עד להכרעה בבקשת רשות הערעור, תוך איזון האינטרסים והנזקים הצפויים לצדדים. צוין כי יש ליתן משקל לסכום החוב והיקף הנכסים המעוקלים ביחס לחוב. פסק הדין מופיע באתר נבו.
6. ה”פ 28857-12-18 פלוני נ’ פקיד ההוצאה לפועל תל אביב (פורסם בנבו, 08.01.2019): בית המשפט לעניינים מנהליים עיכב הליכי הוצאה לפועל עד להכרעה בעתירה מנהלית נגד דרישת תשלום חוב נטען, תוך בחינת השאלה אם דרישת החוב הומצאה כדין וטענות בדבר התיישנות. נקבע כי מאזן הנוחות נוטה לטובת המבקש. ניתן למצוא את פסק הדין באתר נבו.
סיכום מאמר: בקשה לעיכוב הליכים בהוצאה לפועל
בקשה לעיכוב הליכים בהוצאה לפועל היא צעד חשוב עבור חייבים המתקשים לעמוד בתשלומים. במאמר זה נסקור את הנקודות העיקריות הנוגעות להגשת בקשה לעיכוב הליכים:
- עיכוב הליכים מאפשר לחייב לקבל הקלה זמנית מתשלומים, תוך מתן הזדמנות להסדיר את החוב באופן הוגן.
- ניתן להגיש בקשה לעיכוב הליכים בשל שינוי נסיבות כלכליות, מצב בריאותי, או סיבות מוצדקות אחרות.
- חשוב לצרף לבקשה מסמכים התומכים בטענות, כגון אישורים רפואיים או תלושי שכר.
- בית המשפט ישקול את הבקשה ויכול להורות על עיכוב ההליכים לתקופה מסוימת, תוך קביעת תנאים להמשך תשלום החוב.
אם אתם שוקלים להגיש בקשה לעיכוב הליכים בהוצאה לפועל, אנו ממליצים לפנות למשרד עורכי הדין טאוב ושות’ לקבלת ייעוץ משפטי ראשוני ללא תשלום. צוות עורכי הדין המנוסה שלנו ילווה אתכם לאורך כל התהליך, תוך מתן ייצוג מקצועי ויעיל.
לקביעת פגישת ייעוץ, אנא השאירו את פרטיכם בטופס יצירת הקשר שבסוף העמוד, או התקשרו אלינו כעת למספר 079-5805541. נשמח לעמוד לרשותכם ולסייע במציאת הפתרון המתאים עבורכם.