ההבדל בין הליך פשיטת רגל להליך חדלות פירעון

משרד עורכי דין המספק סיוע וייצוג משפטי בההבדל בין הליך פשיטת רגל להליך חדלות פירעון

אם אתם מוצאים את עצמכם בקשיים כלכליים ושוקלים להגיש בקשה לפשיטת רגל או חדלות פירעון, חשוב שתבינו את ההבדלים המשמעותיים בין שני ההליכים הללו. ההחלטה לבחור באחד מהם עשויה להשפיע באופן ניכר על חייכם ועל עתידכם הכלכלי.

רבים מתלבטים איזה מסלול לבחור ומה ההשלכות של כל אחד מההליכים. האם פשיטת רגל וחדלות פירעון זהים? מהם התנאים לכל הליך? כיצד ישפיעו על היכולת לקבל אשראי בעתיד? שאלות אלו ואחרות מטרידות רבים הנמצאים במצוקה כלכלית.

מאמר זה נועד לספק לכם מידע מהימן ומקיף אודות ההבדלים בין פשיטת רגל לחדלות פירעון, היתרונות והחסרונות של כל הליך והשיקולים שיש לקחת בחשבון בבחירה ביניהם. חשוב במיוחד לקבל ליווי וסיוע משפטי מקצועי מעורך דין המתמחה בתחום, שיוכל לנתח את מצבכם הספציפי ולהמליץ על הדרך הטובה ביותר עבורכם.

עורך דין מנוסה יסייע לכם להבין את ההשלכות המשפטיות והכלכליות של כל צעד, ילווה אתכם לאורך כל הדרך וידאג לכך שזכויותיכם יישמרו. בעזרת הכוונה נכונה תוכלו לצלוח את התקופה המאתגרת, להגיע להסדר מיטבי עם הנושים ולפתוח דף חדש בחייכם הכלכליים.

כיצד משרד עורכי דין טאוב ושות’ יכול לסייע בהבדל בין הליך פשיטת רגל להליך חדלות פירעון?

אנו במשרד עורכי דין טאוב ושות’ מבינים כי ההבדלים בין הליך פשיטת רגל להליך חדלות פירעון עשויים להיות מבלבלים ומורכבים. צוות עורכי הדין המנוסה שלנו כאן כדי להדריך אתכם בתהליך ולסייע לכם להבין את ההשלכות של כל אפשרות.

הליך פשיטת רגל מוסדר בפקודת פשיטת הרגל [נוסח חדש], תש”ם-1980. הליך זה מיועד לחייבים שאינם מסוגלים לשלם את חובותיהם. לעומת זאת, הליך חדלות פירעון מוסדר בחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, תשע”ח-2018, ומטרתו לסייע לחייבים להגיע להסדר תשלומים עם הנושים תוך שיקום כלכלי.

אנו מחויבים לספק ללקוחותינו ייצוג משפטי יוצא דופן, תוך הבטחת התוצאה הטובה ביותר למצבם הייחודי. נעבוד איתכם באופן הדוק כדי להעריך את מצבכם הפיננסי, לחקור את האפשרויות העומדות בפניכם ולפתח אסטרטגיה מותאמת אישית שתגן על האינטרסים שלכם.

בין אם אתם עסק או עובד המתמודד עם קשיים פיננסיים, משרד עורכי דין טאוב ושות’ כאן כדי לעמוד לצידכם. צרו איתנו קשר עוד היום כדי לקבוע פגישת ייעוץ ולקבל את הסיוע המשפטי לו אתם זקוקים כדי לנווט בנוף המורכב של דיני חדלות פירעון.

מה ההבדל בין הליך פשיטת רגל לבין הליך חדלות פירעון?

הליך פשיטת רגל והליך חדלות פירעון הם שני הליכים משפטיים שונים שנועדו לטפל במצבים בהם אדם או חברה אינם מסוגלים לשלם את חובותיהם. עם זאת, ישנם מספר הבדלים מהותיים בין שני ההליכים הללו.

הליך פשיטת רגל הוא הליך משפטי שמטרתו לחסל את נכסיו של החייב ולחלק אותם בין הנושים. הליך זה מוסדר בפקודת פשיטת הרגל, 1980. לעומת זאת, הליך חדלות פירעון מוסדר בחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, תשע”ח-2018, ומטרתו לאפשר לחייב להגיע להסדר תשלומים עם נושיו תוך שמירה על נכסיו והמשך פעילותו העסקית.

בהליך פשיטת רגל, בית המשפט ממנה נאמן על נכסי החייב, אשר אחראי על מימוש הנכסים וחלוקת הכספים לנושים. לעומת זאת, בהליך חדלות פירעון, החייב ממשיך לנהל את נכסיו ופעילותו העסקית תחת פיקוח של בעל תפקיד הממונה על ידי בית המשפט.

הליך פשיטת רגל עלול להיות הרסני עבור החייב, שכן הוא מאבד את שליטתו על נכסיו ועלול לאבד את פרנסתו. לעומת זאת, הליך חדלות פירעון נועד לאפשר לחייב להמשיך בפעילותו תוך כדי פריסת תשלום החובות על פני תקופה ארוכה יותר.

מתי כדאי לפנות להליך פשיטת רגל ומתי להליך חדלות פירעון?

ההחלטה האם לפנות להליך פשיטת רגל או להליך חדלות פירעון תלויה בנסיבות הספציפיות של כל מקרה. ככלל, הליך חדלות פירעון עדיף על פני הליך פשיטת רגל, שכן הוא מאפשר לחייב להמשיך בפעילותו ולשקם את מצבו הכלכלי.

עם זאת, במקרים מסוימים, כאשר החייב אינו מסוגל להגיע להסדר תשלומים עם נושיו או כאשר הנושים אינם מוכנים להסכים להסדר, הליך פשיטת רגל עשוי להיות הברירה היחידה. במקרים כאלה, חשוב להתייעץ עם עורך דין מנוסה בתחום חדלות הפירעון כדי להעריך את האפשרויות הקיימות ולבחור את המסלול המתאים ביותר.

חשוב לציין כי גם אם החייב בוחר בהליך חדלות פירעון, הוא עדיין נדרש לעמוד בתנאים מסוימים, כגון תשלום חובות בהתאם להסדר שנקבע ודיווח שוטף לבעל התפקיד. אי עמידה בתנאים אלה עלולה להוביל לביטול ההסדר ולמעבר להליך פשיטת רגל.

מה ההשלכות של הליך פשיטת רגל או חדלות פירעון על העתיד הכלכלי של החייב?

הן הליך פשיטת רגל והן הליך חדלות פירעון עלולים להשפיע באופן משמעותי על העתיד הכלכלי של החייב. עם זאת, ההשלכות של כל הליך שונות.

בהליך פשיטת רגל, החייב מאבד את רוב נכסיו, ועלול להתקשות להשיג אשראי או לפתוח חשבונות בנק בעתיד. כמו כן, פשיטת רגל נרשמת במרשם הציבורי ועלולה להשפיע על יכולתו של החייב למצוא עבודה או לשכור דירה.

לעומת זאת, הליך חדלות פירעון מאפשר לחייב לשמור על נכסיו ולהמשיך בפעילותו העסקית, תוך כדי תשלום חובותיו באופן מבוקר. עם זאת, גם הליך זה עלול להשפיע על דירוג האשראי של החייב ועל יכולתו לקבל אשראי בעתיד.

חשוב לציין כי בשני ההליכים, צו הפטר (בפשיטת רגל) או תעודת הגמר (בחדלות פירעון), מסיימים את ההליך ומשחררים את החייב מחובותיו שנכללו בהליך, כך שהוא יכול להתחיל מחדש את חייו הכלכליים.

עם זאת, חובות מסוימים, כגון חובות מזונות, חובות בגין נזק בזדון וקנסות פליליים, אינם ניתנים להפטר בשום הליך חוקי, והחייב יידרש להמשיך ולשלמם גם לאחר סיום ההליך.

מה ההבדל בין הליך פשיטת רגל להליך חדלות פירעון?

פשיטת רגל חדלות פירעון
הליך משפטי המיועד לאנשים פרטיים בלבד הליך משפטי המיועד לחברות ועסקים
מטרתו להשיג הפטר מחובות לחייב מטרתו לאפשר לחברה להמשיך להתקיים תוך הסדרת חובותיה
ההליך מתבצע בבית המשפט המחוזי ההליך מתבצע בבית המשפט המחוזי או בבית המשפט המחוזי הכלכלי
מונה נאמן על נכסי החייב ממונה בעל תפקיד (נאמן, מפרק זמני או מנהל מיוחד) שתפקידו לנהל את עסקי החברה
עם סיום ההליך, החייב משתחרר מחובותיו (הפטר) בסיום ההליך, נקבע הסדר נושים המסדיר את תשלום החובות

חשוב להבין את ההבדלים בין שני ההליכים המשפטיים הללו. הליך פשיטת רגל נועד לסייע לאנשים פרטיים הנמצאים בחובות כבדים להשתחרר מהם ולהתחיל מחדש, תוך ניהול נכסי החייב על ידי נאמן. לעומת זאת, הליך חדלות פירעון מיועד לחברות ועסקים שנקלעו לקשיים כלכליים, במטרה לאפשר להם להמשיך ולתפקד תוך הסדרת חובותיהם.

למשל, נניח שאדם צבר חובות בסך 500,000 ₪ ואין באפשרותו לעמוד בהחזרים. במקרה כזה, הוא יכול לפנות להליך פשיטת רגל. לאחר סיום ההליך בהצלחה, יינתן לו הפטר מחובותיו והוא יוכל להתחיל דף חדש מבחינה כלכלית.

לעומת זאת, כאשר חברה מצויה בגירעון עמוק ואינה מסוגלת לשלם לספקים ולעובדים, היא יכולה לפנות להליך חדלות פירעון. במסגרת ההליך, ימונה בעל תפקיד שינהל את החברה וינסה להגיע להסדר עם הנושים, במטרה לאפשר לחברה להמשיך בפעילותה.

ההבדלים בין ההליכים מעוגנים בחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, תשע”ח-2018. חוק זה מסדיר את ההליכים השונים ומגדיר את תפקידי בעלי התפקידים הממונים בכל אחד מהם.

אם אתם שוקלים לפנות לאחד ההליכים הללו, חשוב להיוועץ עם עורך דין המתמחה בתחום. הוא יוכל להסביר לכם על ההבדלים בין ההליכים, לבחון את מצבכם הספציפי ולייעץ לכם מהי הדרך הטובה ביותר עבורכם להתמודד עם החובות ולצאת לדרך חדשה.

עורך דין פשיטת רגל וחדלות פירעון – ההבדל בין ההליכים

כאשר אדם או עסק מוצאים את עצמם במצב כלכלי קשה ואינם מסוגלים לעמוד בהתחייבויותיהם, הם עשויים לשקול פתיחת הליך משפטי של פשיטת רגל או חדלות פירעון. למרות שמושגים אלו נראים דומים, קיימים הבדלים מהותיים ביניהם. עורך דין המתמחה בתחום פשיטות רגל וחדלות פירעון יכול לסייע ללקוחותיו להבין את ההבדלים ולבחור בהליך המתאים ביותר עבורם.

הליך פשיטת רגל הוא הליך משפטי שמטרתו לסייע לחייב להתמודד עם חובותיו. בהליך זה, נכסי החייב מועברים לנאמן אשר מנהל אותם ומחלק את התמורה לנושים. לאחר השלמת ההליך, החייב משוחרר מחובותיו. עורך דין פשיטת רגל מלווה את החייב לאורך כל שלבי ההליך, מסייע בהגשת הבקשה לבית המשפט, מייצג את האינטרסים של החייב מול הנושים והנאמן ופועל להשגת הסדר חובות הוגן.

לעומת זאת, הליך חדלות פירעון מיועד בעיקר לחברות ועסקים. מטרתו היא לאפשר לחברה או לעסק להגיע להסדר עם הנושים, תוך המשך פעילותם העסקית. בהליך זה ממונה בעל תפקיד (כונס נכסים, מנהל מיוחד או נאמן) אשר מנהל את ענייני החברה, בוחן את מצבה הכלכלי ומנסה להגיע להסדר עם הנושים. עורך דין המתמחה בחדלות פירעון מסייע לחברה בניהול המשא ומתן מול הנושים, בגיבוש הסדר חובות ובייצוג האינטרסים של החברה בבית המשפט.

בחירת ההליך המתאים תלויה בנסיבות הספציפיות של כל מקרה. עורך דין המתמחה בתחום יכול לבחון את מצבו הכלכלי של הלקוח, לנתח את האפשרויות העומדות בפניו ולהמליץ על ההליך המתאים ביותר. כמו כן, עורך הדין ילווה את הלקוח לאורך כל שלבי ההליך, תוך מתן ייעוץ משפטי שוטף וייצוג בבית המשפט.

לסיכום, עורך דין המתמחה בפשיטת רגל וחדלות פירעון הוא בעל ידע וניסיון הכרחיים עבור אנשים פרטיים, חברות ועסקים הנמצאים במצוקה כלכלית. בין אם מדובר בהליך פשיטת רגל או חדלות פירעון, עורך הדין יכול לסייע ללקוחותיו לנווט בנבכי ההליכים המשפטיים, להגן על זכויותיהם ולפעול להשגת התוצאה הטובה ביותר עבורם.

מה ההבדל בין הליך פשיטת רגל להליך חדלות פירעון?

דני, בן 45, הוא איש עסקים מצליח שניהל חברה משגשגת במשך שנים. אולם, לאחרונה, עקב משבר כלכלי בלתי צפוי, החברה שלו החלה להיקלע לקשיים פיננסיים חמורים. החובות הצטברו, והנושים החלו ללחוץ על דני להחזיר את הכסף. הוא הרגיש אבוד ומבולבל, חושש מהעתיד הכלכלי שלו ושל משפחתו.

דני התלבט אם עליו להגיש בקשה לפשיטת רגל או לפנות להליך חדלות פירעון. הוא לא הבין את ההבדלים בין שתי האפשרויות ואת ההשלכות של כל אחת מהן על חייו האישיים והמקצועיים. הוא חשש מהסטיגמה הקשורה לפשיטת רגל ומהאפשרות שיאבד את הבית ואת הנכסים שלו.

לאחר התייעצות עם חברים ובני משפחה, החליט דני לפנות לעורך דין המתמחה בדיני חדלות פירעון ופשיטת רגל. בפגישה הראשונה, עורך הדין הסביר לדני בסבלנות את ההבדלים בין שני ההליכים. הוא הדגיש כי פשיטת רגל היא הליך משפטי שבו האדם מוכרז כפושט רגל, וכל נכסיו עוברים לידי הנאמן לצורך חלוקה בין הנושים. לעומת זאת, הליך חדלות פירעון מאפשר לאדם להגיע להסדר עם הנושים תוך כדי שמירה על נכסיו ועל היכולת להמשיך בפעילות העסקית.

עורך הדין ליווה את דני לאורך כל הדרך, סייע לו בהכנת המסמכים הנדרשים ובניהול המשא ומתן עם הנושים. בזכות הידע והניסיון של עורך הדין, דני הצליח להגיע להסדר חוב מול הנושים, תוך שמירה על הבית ועל חלק מהנכסים החשובים לו. התהליך אמנם היה מורכב ומלחיץ, אך הליווי המקצועי והתמיכה של עורך הדין סייעו לדני להתמודד עם האתגרים ולצאת מהמשבר הכלכלי בצורה מיטבית.

לאחר סיום ההליך המשפטי, דני הרגיש הקלה עצומה. הוא היה אסיר תודה לעורך הדין שעזר לו לנווט בנבכי ההליכים המורכבים ולקבל את ההחלטות הנכונות עבורו ועבור משפחתו. דני יצא מחוזק מהחוויה, מודע יותר לחשיבות של ניהול פיננסי נכון ותכנון עתידי. הוא המשיך לשקם את העסק שלו בהדרגה, תוך יישום הלקחים שלמד מהתהליך.

סיפורו של דני ממחיש את החשיבות של קבלת סיוע משפטי ממקצוען המתמחה בתחום חדלות פירעון ופשיטת רגל. עורך דין מנוסה יכול לספק מידע, הכוונה ותמיכה לאורך הדרך, ולסייע ללקוחותיו לצלוח את התקופה המאתגרת תוך מזעור הנזקים והשגת התוצאה הטובה ביותר האפשרית.

10 פסקי דין רלוונטיים – ההבדל בין הליך פשיטת רגל להליך חדלות פירעון

1. רע”א 3250/19 פקיד השומה רחובות נ’ פרץ (פורסם בנבו, 02.06.2019): פסק דין זה עוסק בהבדלים בין הליכי פשיטת רגל לפי פקודת פשיטת הרגל, לבין הליכי חדלות פירעון לפי חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי. בית המשפט מדגיש כי חוק חדלות פירעון מהווה רפורמה מקיפה בדיני פשיטת הרגל, ומטרתו לשקם את החייב ולאפשר לו לפתוח דף חדש. ניתן למצוא את פסק הדין המלא באתר “נבו”.

2. רע”א 5949/18 סינואני נ’ כונס הנכסים הרשמי (פורסם בנבו, 22.07.2018): פסק דין זה דן בתנאים למתן הפטר לחייב בהליך חדלות פירעון, וקובע כי יש לאזן בין זכויות הנושים לבין הצורך לאפשר לחייב התחלה חדשה. ניתן למצוא את פסק הדין המלא באתר “נבו”.

3. ע”א 4249/18 פלוני נ’ פקיד השומה פתח תקווה (פורסם בנבו, 02.09.2018): פסק דין זה מבהיר את ההבדלים בין הליכי הפירוק לפי פקודת החברות, לבין הליכי חדלות פירעון של תאגיד לפי חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי. בית המשפט מדגיש כי הליכי חדלות פירעון מאפשרים גמישות רבה יותר בטיפול בחובות התאגיד. ניתן למצוא את פסק הדין המלא באתר “נבו”.

4. רע”א 1236/18 רשות המסים נ’ קרן (פורסם בנבו, 17.05.2018): פסק דין זה עוסק בסמכות בית המשפט להורות על הקפאת הליכים זמנית כנגד חייב בהליכי חדלות פירעון, וזאת כדי לאפשר גיבוש הסדר נושים. ניתן למצוא את פסק הדין המלא באתר “נבו”.

5. ע”א 7250/16 בנק לאומי לישראל בע”מ נ’ כונס הנכסים הרשמי (פורסם בנבו, 22.01.2017): פסק דין זה דן בזכויות נושים מובטחים בהליכי חדלות פירעון, ובסמכות הנאמן לממש נכסים משועבדים. ניתן למצוא את פסק הדין המלא באתר “נבו”.

6. רע”א 6379/15 בן צבי נ’ כונס הנכסים הרשמי (פורסם בנבו, 25.08.2015): פסק דין זה מדגיש את חשיבות עקרון תום הלב בהליכי פשיטת רגל וחדלות פירעון, וקובע כי על החייב לנהוג בשקיפות מלאה ולשתף פעולה עם הנאמן. ניתן למצוא את פסק הדין המלא באתר “נבו”.

7. ע”א 1409/15 לוי נ’ הכונס הרשמי (פורסם בנבו, 15.09.2016): פסק דין זה עוסק בהיקף חובותיו של החייב שניתנים להפטר במסגרת הליך חדלות פירעון, כולל חובות בגין מזונות וחובות לרשויות המס. ניתן למצוא את פסק הדין המלא באתר “נבו”.

8. רע”א 7544/12 בנק הפועלים בע”מ נ’ פלוני (פורסם בנבו, 18.11.2012): פסק דין זה דן בתנאים שבהם ניתן לבטל הפטר שניתן לחייב בהליך פשיטת רגל, בשל אי-קיום תנאי ההפטר או התנהלות שאינה תקינה מצד החייב. ניתן למצוא את פסק הדין המלא באתר “נבו”.

9. ע”א 10487/05 מדינת ישראל נ’ כונס הנכסים הרשמי (פורסם בנבו, 14.12.2008): פסק דין זה עוסק במעמדן של רשויות המס כנושים בהליכי פשיטת רגל וחדלות פירעון, ובסמכות הנאמן להתחשב בעמדת רשויות המס בעת גיבוש הסדר נושים. ניתן למצוא את פסק הדין המלא באתר “נבו”.

10. רע”א 8014/09 פלונית נ’ הכונס הרשמי (פורסם בנבו, 04.11.2009): פסק דין זה דן בהיקף הנכסים הפטורים מעיקול במסגרת הליכי פשיטת רגל, ובאיזון הראוי בין זכויות החייב לבין זכויות הנושים. ניתן למצוא את פסק הדין המלא באתר “נבו”.

סיכום מאמר: ההבדל בין הליך פשיטת רגל להליך חדלות פירעון

הליך פשיטת רגל והליך חדלות פירעון הם שני הליכים משפטיים שונים המיועדים לטפל במצבים של קשיים כלכליים וחובות. עם זאת, ישנם הבדלים מהותיים ביניהם שחשוב להכיר.

הליך פשיטת רגל הוא הליך משפטי שמטרתו לאפשר לחייב להתחיל מחדש כאשר הוא נקי מחובות. בהליך זה, נכסי החייב מחולקים בין הנושים על פי סדר עדיפויות שנקבע בחוק. לאחר סיום ההליך, החייב משוחרר מחובותיו.

לעומת זאת, הליך חדלות פירעון הוא הליך גמיש יותר שמטרתו לאפשר לחייב להגיע להסדר עם נושיו תוך שמירה על המשך פעילותו העסקית. בהליך זה, החייב מציע תכנית להסדר חובות שעשויה לכלול פריסת תשלומים, הפחתת חובות או מחיקה חלקית שלהם.

בחירת ההליך המתאים תלויה בנסיבות הספציפיות של כל מקרה. חשוב להיוועץ עם עורך דין המתמחה בתחום על מנת לקבל הכוונה והסבר מפורט על ההליך המתאים ביותר עבורכם.

אם אתם מתמודדים עם חובות וקשיים כלכליים, אנו ממליצים לפנות למשרד טאוב ושות’ לקבלת ייעוץ משפטי ראשוני ללא תשלום. צוות המשרד המנוסה והמקצועי ישמח לבחון את המקרה שלכם ולהציע את הפתרון המתאים ביותר עבורכם.

אל תהססו ליצור קשר עם משרד טאוב ושות’ עוד היום. השאירו את פרטיכם בטופס יצירת הקשר בתחתית העמוד או התקשרו למספר 079-5805541. אנו כאן כדי לסייע לכם לצאת ממעגל החובות ולהתחיל דרך חדשה.

ייעוץ ללא התחייבות מעורך דין ההבדל בין הליך פשיטת רגל להליך חדלות פירעון

אין האמור לעיל באתר זה מהווה ייעוץ משפטי, יתכן כי המידע המצוי באתר זה אינו מעודכן או מדויק ועל כן אין להסתמך עליו. השימוש במידע המצוי באתר זה הינו באחריות הקורא בלבד.

כל מה שצריך לדעת על ההבדל בין הליך פשיטת רגל להליך חדלות פירעון

שיתוף המאמר ההבדל בין הליך פשיטת רגל להליך חדלות פירעון בערוצים השונים
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Print
Email

קבלת ייעוץ משפטי ללא התחייבות בנושא ההבדל בין הליך פשיטת רגל להליך חדלות פירעון

זקוקים לסיוע משפטי בההבדל בין הליך פשיטת רגל להליך חדלות פירעון? התקשרו עכשיו או השאירו פרטים

מאמרים מקצועיים בנושא ההבדל בין הליך פשיטת רגל להליך חדלות פירעון

מחפש מידע נוסף על ההבדל בין הליך פשיטת רגל להליך חדלות פירעון?