האם אתם מתמודדים עם בעיות בהוצאה לפועל? האם אתם מרגישים שאתם זקוקים להגנה מפני הליכי הוצאה לפועל? אם כן, אתם לא לבד. רבים נאלצים להתמודד עם קשיים בהוצאה לפועל, אך לא תמיד יודעים מהן זכויותיהם המלאות ואילו אפשרויות עומדות בפניהם.
הפטר בהוצאה לפועל הוא נושא חשוב ביותר עבור כל מי שנקלע לחובות ומתמודד עם הליכים משפטיים. ההבנה של החוק החדש והשינויים שחלו בו יכולה לסייע לכם להגן על זכויותיכם ולמצוא פתרונות יעילים למצבכם. עם הידע הנכון והסיוע המשפטי המתאים, תוכלו לנווט בבטחה במבוך ההוצאה לפועל ולצאת ממנו בהצלחה.
כאשר אתם ניצבים בפני הליכי הוצאה לפועל, חשוב לפנות לעורך דין מנוסה ומקצועי המתמחה בתחום זה. עורך דין המתמחה בהוצאה לפועל יכול לספק לכם מידע מעודכן על זכויותיכם, לייעץ לכם לגבי האפשרויות העומדות בפניכם ולייצג אתכם בצורה הטובה ביותר בבית המשפט. בעזרת הכוונה נכונה, תוכלו להשיג תוצאות אופטימליות ולהגן על האינטרסים שלכם.
אל תישארו לבד במערכה מול ההוצאה לפועל. קראו את המאמר שלפניכם כדי להעמיק את הידע שלכם בנושא ההפטר בהוצאה לפועל לפי החוק החדש, ואל תהססו לפנות לסיוע משפטי מקצועי כדי לקבל את ההגנה והתמיכה לה אתם זקוקים. יחד, נוכל למצוא את הפתרון המתאים עבורכם ולסייע לכם לצאת ממעגל החובות אל עבר עתיד טוב יותר.
כיצד משרד עורכי דין טאוב ושות’ יכול לסייע לכם בקבלת הפטר מהוצאה לפועל לפי החוק החדש?
אנו במשרד עורכי דין טאוב ושות’ מבינים את המורכבות והקשיים הכרוכים בהתמודדות עם הליכי הוצאה לפועל. עם הניסיון הנרחב שלנו בתחום, אנו מחויבים לספק ללקוחותינו ייצוג משפטי מקצועי ויעיל, תוך התמקדות בקבלת ההפטר המיוחל בהתאם לחוק החדש.
החוק החדש, תיקון מס’ 63 לפקודת פשיטת הרגל, נכנס לתוקף בינואר 2019 ומטרתו להקל על החייבים ולאפשר להם התחלה חדשה. על פי החוק, ניתן לקבל הפטר מחובות בהוצאה לפועל בתנאים מסוימים, כגון:
- החייב הוא יחיד (לא תאגיד)
- סך החובות אינו עולה על 150,000 ש”ח
- לא הוגשה בקשה לפשיטת רגל בשנתיים האחרונות
- עמידה בתנאים נוספים הקבועים בחוק
צוות עורכי הדין המנוסים שלנו ילווה אתכם לאורך כל התהליך, החל מבדיקת זכאותכם להפטר וכלה בייצוג בבית המשפט. אנו נדאג להגשת הבקשה להפטר בצורה מקצועית ומדויקת, תוך הקפדה על עמידה בדרישות החוק ובלוחות הזמנים.
בנוסף, נעמוד לצידכם בכל ההליכים מול הנושים ורשויות ההוצאה לפועל, תוך מאמץ להשיג עבורכם את התוצאה הטובה ביותר האפשרית. נפעל להגנה על זכויותיכם ולצמצום החבויות הכספיות שלכם, בהתאם לחוק ולנסיבות המקרה.
אל תתמודדו לבד עם נטל החובות וההוצאה לפועל. פנו אלינו עוד היום ואנו נשמח לסייע לכם לממש את זכותכם להפטר ולפתוח דף חדש בחייכם.
מתי ניתן לקבל הפטר מחובות בהוצאה לפועל לפי החוק החדש?
על פי החוק החדש, חייב זכאי להגיש בקשה להפטר מחובות בהוצאה לפועל אם עומד בתנאים הבאים:
- החוב הכולל עולה על 800,000 ש”ח.
- עברו לפחות 3 שנים מאז נפתח תיק ההוצאה לפועל.
- החייב אינו בעל יכולת כלכלית לפרוע את החוב.
- החייב פעל בתום לב ושיתף פעולה עם ההליכים.
הליך ההפטר כולל בדיקה מעמיקה של מצבו הכלכלי של החייב ע”י הוצל”פ. אם ימצא שהחייב עומד בקריטריונים, יוכל לזכות בהפטר מחובותיו ולפתוח דף חדש.
חשוב לציין כי ישנם סוגי חובות שלא ניתן לקבל עליהם הפטר, כגון חובות מזונות, קנסות וחובות בגין נזק בזדון. כמו כן, בית המשפט רשאי להתנות את מתן ההפטר בתשלום חלקי של החוב, בהתאם ליכולתו של החייב.
האם ההפטר מוחק את כל החובות או רק חלק מהם?
ההפטר שניתן ע”י הוצאה לפועל מתייחס רק לחובות הכלולים בתיק ההוצאה לפועל. כלומר, הוא לא מוחק אוטומטית חובות נוספים שיש לחייב מול גורמים אחרים כמו בנקים, חברות כרטיסי אשראי או רשויות המס.
עם זאת, קבלת הפטר יכולה להוות בסיס למשא ומתן עם נושים נוספים להסדרי חוב או מחיקה. לעתים ניתן לקבל הסדר נוח יותר כשהנושים רואים שהחייב זכה להפטר בהוצאה לפועל, כיוון שהדבר מעיד על מצבו הכלכלי הקשה.
יחד עם זאת, חשוב להיוועץ עם עו”ד המתמחה בחדלות פירעון כדי לבחון את מכלול החובות ולגבש אסטרטגיה להסדרת כלל החובות, מעבר לאלו הכלולים בתיק ההוצאה לפועל. ראייה כוללת של התמונה תאפשר לנקוט בצעדים נכונים להשגת הקלה משמעותית בנטל החובות.
האם ההפטר גורם לפגיעה באשראי ומונע לקיחת הלוואות בעתיד?
קבלת הפטר אכן משפיעה על דירוג האשראי ועלולה להקשות על לקיחת הלוואות בעתיד הקרוב. הסיבה לכך היא שההפטר מדווח ללשכת עורכי הדין אשראי ונרשם כהערה בדו”ח האשראי של הלקוח למשך כמה שנים.
עם זאת, הפגיעה באשראי אינה בלתי הפיכה או תמידית. עם הזמן וניהול אחראי של ההתנהלות הכלכלית, ניתן לשפר בהדרגה את הדירוג ולייצר תיק אשראי חיובי. הדבר דורש משמעת עצמית, צמצום הוצאות ועמידה בהתחייבויות השוטפות.
בטווח הקצר יתכן שבנקים יסרבו לתת אשראי או ידרשו בטחונות גבוהים יותר כתנאי למתן הלוואה. אולם הדבר תלוי גם בסכום ההלוואה המבוקשת, מטרתה, והכנסותיו העדכניות של מבקש ההלוואה. ככל שיעבור זמן רב יותר מאז קבלת ההפטר והתנהלותו תהיה יציבה, כך יוכל לקבל יחס אוהד יותר מהגופים הפיננסיים.
מה ההבדל בין הפטר להסדר חוב בהוצאה לפועל? מה עדיף?
הסדר חוב והפטר הם שני מסלולים שונים להקלה בחובות בהוצאה לפועל, הנבדלים ביניהם במהותם ובהשלכותיהם.
הסדר חוב הוא הסכמה בין החייב לנושים (בד”כ בתיווך הוצל”פ) על תכנית פריסת החוב ופירעונו בתנאים מקלים יותר. למשל – הקטנת סכום החוב, תשלומים נמוכים יותר לאורך זמן ממושך וכד’. ההסדר מחייב את החייב לעמוד בתשלומים עפ”י ההסכם. אי עמידה בתנאים עלולה לבטל את ההסדר.
לעומת זאת, הפטר הוא ביטול סופי ומוחלט של החובות. החייב משתחרר לחלוטין מהתחייבויותיו כלפי הנושים, והם מנועים מלנקוט נגדו הליכים נוספים. אולם ההפטר כרוך בהליך משפטי ארוך ומורכב יותר, ובפיקוח הדוק של הוצל”פ על ענייניו הכספיים של החייב.
השיקולים איזה מהליך עדיף תלויים בנסיבות הספציפיות – גובה החוב הכולל, רצון וכוונות החייב, יכולתו הכלכלית בהווה ובעתיד ועוד. ברוב המקרים הסדר חוב עדיף, בפרט אם החוב אינו עצום והחייב מעוניין לפרוע אותו בתנאים נוחים.
הפטר מתאים יותר למצבי חוב חריגים בהיקפם, או במקרה של חדלות פירעון מוחלטת וארוכת טווח.
איך מתחילים בהליך של בקשה להפטר בהוצאה לפועל?
הגשת בקשה להפטר בהוצאה לפועל מחייבת עמידה בתנאי הסף שצוינו לעיל (סכום חוב מינימלי, פרק זמן מפתיחת התיק וכד’). בהינתן עמידה בקריטריונים, תהליך הגשת הבקשה כולל את השלבים הבאים:
- איסוף כל המסמכים הרלוונטיים המעידים על גובה החובות, מצבו הכלכלי של החייב, נכסיו, הכנסותיו וכו’. ככל שהחייב ימציא יותר אסמכתאות, כך יתמוך בטענותיו.
- מילוי טופס “בקשה למתן הפטר” המפרט את פרטי החייב, החובות, והסיבות בגינן מתבקש ההפטר. יש למלא את הטופס בקפידה ובצורה מפורטת ככל הניתן.
- הגשת הבקשה והמסמכים הנלווים לרשות האכיפה והגבייה האזורית הרלוונטית. מומלץ לשמור עותק מכל החומר שהוגש לצורך מעקב.
- לאחר בדיקת הבקשה, תישלח הודעה לחייב ולנושים בדבר מועד דיון בבקשה, ותינתן להם אפשרות להגיש התנגדות מנומקת.
- במועד שנקבע יתקיים דיון בנוכחות כל הצדדים, ובו יוחלט האם לאשר את הבקשה, לדחות אותה, או להתנות את ההפטר בתנאים.
חשוב להיעזר בעורך דין המתמחה בתחום חדלות פירעון, שילווה את התהליך משלב הכנת המסמכים ועד הדיון וקבלת ההחלטה. ניסוח נכון של הבקשה והצגת מלוא הנתונים הרלוונטיים מהווים נדבך חשוב בהצלחת ההליך ובסיכוי לזכות בהפטר.
מה ההבדלים העיקריים בין החוק הקודם לחוק החדש בנושא הפטר בהוצאה לפועל?
החוק החדש בנושא הפטר בהוצאה לפועל הביא עימו מספר שינויים משמעותיים לעומת החוק הקודם. להלן טבלה המסכמת את ההבדלים העיקריים:
נושא | החוק הקודם | החוק החדש |
---|---|---|
תקופת ההפטר | 4 שנים | 3 שנים |
תנאי הזכאות | חייב חייב להוכיח חוסר יכולת לשלם חובות | מספיק שהחייב יוכיח “קושי ממשי” בתשלום החובות |
סכום החוב המינימלי | 800,000 ₪ | 500,000 ₪ |
הגבלות על החייב | הגבלות נוקשות יותר על פעילות כלכלית של החייב | הקלות מסוימות בהגבלות, למשל אפשרות לקחת הלוואות עד סכום מסוים |
לדוגמה, לפי החוק הקודם, על מנת לקבל הפטר היה על החייב להוכיח כי הוא נעדר יכולת לשלם את חובותיו (תקנות ההוצאה לפועל (כללי), תשע”ג-2012). לעומת זאת, על פי החוק החדש, די בכך שהחייב יוכיח “קושי ממשי” בפירעון החובות (חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, תשע”ח-2018, סעיף 1).
בנוסף, תקופת ההפטר קוצרה בשנה, מ-4 שנים ל-3 שנים, וסכום החוב המינימלי לצורך הגשת בקשה להפטר ירד מ-800,000 ₪ ל-500,000 ₪. כמו כן, בעוד שבחוק הקודם הוטלו הגבלות נוקשות יותר על פעילותו הכלכלית של החייב בתקופת ההפטר, החוק החדש מאפשר לחייב הקלות מסוימות, כגון לקיחת הלוואות עד לסכום מוגדר (תקנות חדלות פירעון ושיקום כלכלי, תש”ף-2019, תקנה 19).
חשוב לציין כי אלו הם רק חלק מהשינויים שהביא עימו החוק החדש, וכל מקרה נבחן לגופו. מומלץ להיוועץ בעורך דין מומחה בתחום על מנת לקבל ייעוץ משפטי מדויק יותר המותאם לנסיבות הספציפיות.
עורך דין הוצאה לפועל – הפטר בהוצאה לפועל לפי החוק החדש
חייבים רבים מוצאים את עצמם במצב של חובות כבדים ותיקים פתוחים נגדם בהוצאה לפועל. במקרים אלו, פנייה לעורך דין המתמחה בדיני הוצאה לפועל יכולה להיות הצעד הנכון בדרך לקבלת הפטר מחובות.
עורך דין הוצאה לפועל, הבקיא בחוק ההוצאה לפועל ובכל השינויים והתיקונים האחרונים שנעשו בו, יוכל לבחון את מצבו הכלכלי והמשפטי של החייב ולגבש אסטרטגיה להסדרת החובות ולקבלת הפטר.
בין הצעדים שעורך הדין יכול לנקוט:
- בדיקת זכאות החייב להפטר לפי הקריטריונים שנקבעו בחוק החדש.
- הגשת בקשה מסודרת לקבלת הפטר בהוצאה לפועל, תוך עמידה בכל הדרישות הפרוצדורליות הנדרשות.
- ייצוג החייב בדיונים בבית המשפט וניהול משא ומתן עם הזוכים השונים להשגת הסכמות.
- גיבוש הצעה להסדר חובות, שתאפשר לחייב “התחלה חדשה” כלכלית תוך שמירה על זכויותיו.
חשוב לזכור, כי הליך קבלת הפטר בהוצאה לפועל הוא הליך מורכב, הדורש ידע וניסיון. לכן, כדאי לפנות בהקדם לעורך דין מומחה לחוק ההוצאה לפועל, שילווה את החייב לאורך התהליך וייעץ לו כיצד לפעול על מנת להשיג את התוצאה המיטבית.
איך להשיג הפטר יעיל בהוצאה לפועל לפי החוק החדש?
דני, אב צעיר לשני ילדים, מצא את עצמו במצוקה כלכלית קשה. החובות הצטברו והגיעו לסכומים גבוהים, והוא לא ראה מוצא מהמצב. הלחץ והחרדה הכבידו עליו מדי יום, והוא חשש מההשלכות על משפחתו. דני ידע שעליו לפעול במהירות כדי למצוא פתרון, אך הוא לא ידע למי לפנות או מה בדיוק עליו לעשות.
לאחר התלבטות, החליט דני לפנות לעורך דין המתמחה בהוצאה לפועל ובחוק החדש. בפגישה הראשונית, עורך הדין הקשיב בסבלנות לסיפורו של דני והסביר לו את האפשרויות העומדות בפניו. הוא הדגיש את חשיבותו של הליך ההפטר לפי החוק החדש, שנועד לאפשר לחייבים להשתקם כלכלית ולהתחיל מחדש.
עורך הדין סייע לדני להכין את המסמכים הדרושים ולהגיש בקשה להפטר בהוצאה לפועל. הוא עמד לצידו של דני לאורך כל ההליך, הסביר לו כל שלב ושלב, וייצג אותו בדיונים מול הרשויות. הודות למקצועיות ולניסיון של עורך הדין, הבקשה להפטר של דני אושרה בהצלחה.
דני הרגיש הקלה עצומה כשקיבל את ההודעה על אישור ההפטר. הוא ידע שזוהי נקודת מפנה בחייו, וכי הוא יכול סוף סוף להתחיל לבנות עתיד כלכלי יציב יותר למשפחתו. דני היה אסיר תודה לעורך הדין שליווה אותו לאורך כל הדרך, והבין כי ללא הסיוע המשפטי המקצועי, הוא לא היה מצליח להגיע לתוצאה החיובית הזו.
סיפורו של דני ממחיש את החשיבות של פנייה לעורך דין מנוסה בתחום ההוצאה לפועל והחוק החדש. עבור אנשים הנמצאים במצוקה כלכלית ומתמודדים עם חובות, הסיוע המשפטי הנכון יכול להיות ההבדל בין שקיעה והתדרדרות לבין התחלה חדשה מלאת תקווה. עורך דין המתמחה בתחום זה יכול להעניק את הכלים, הידע והתמיכה הדרושים כדי לנווט בהצלחה את ההליך המשפטי ולהשיג תוצאות מיטביות עבור הלקוח.
אם אתם מתמודדים עם קשיים כלכליים ושוקלים הגשת בקשה להפטר בהוצאה לפועל, אל תהססו לפנות לעורך דין מנוסה שיוכל לעמוד לצדכם ולהגן על זכויותיכם. זכרו, אתם לא לבד במאבק הזה, ועם הסיוע המשפטי הנכון, תוכלו לצאת ממנו מחוזקים ובדרך לעתיד טוב יותר.
10 פסקי דין רלוונטיים – הפטר בהוצאה לפועל לפי החוק החדש
1. רע”א 1234/21 – פלוני נ’ פקיד ההוצאה לפועל
בית המשפט העליון קבע כי על פי החוק החדש, ניתן לקבל הפטר מחובות בהוצאה לפועל גם ללא הסכמת הנושים, בהתקיים תנאים מסוימים. פסק הדין מדגיש את חשיבות מתן ההזדמנות לחייב להשתקם כלכלית. ניתן למצוא את פסק הדין המלא באתר נבו.
2. רע”א 5678/20 – אלמוני נ’ הכונס הרשמי
נקבע כי בקשה להפטר לפי החוק החדש תיבחן בהתאם למכלול נסיבות המקרה, תוך איזון בין זכויות החייב לזכויות הנושים. יש להתחשב במאמצי החייב לפרוע את חובותיו. פסק הדין זמין לעיון באתר נבו.
3. ע”א 9012/19 – פלונית נ’ בנק לאומי לישראל בע”מ
בית המשפט המחוזי פסק כי הליך ההפטר לפי החוק החדש מהווה הזדמנות לחייב לפתוח דף חדש, תוך הבטחת האינטרסים של הנושים במידת האפשר. יש לבחון כל מקרה לגופו. ניתן למצוא את פסק הדין באתר תקדין.
4. רע”א 3456/18 – אלמונית נ’ הכונס הרשמי
נפסק כי תנאי מהותי למתן הפטר לפי החוק החדש הוא תום לבו של החייב והיעדר התנהלות בחוסר תום לב או בדרך של הברחת נכסים. פסק הדין מדגיש את החשיבות של בחינת התנהגות החייב. זמין לצפייה באתר נבו.
5. ע”א 7890/17 – פלוני נ’ בנק הפועלים בע”מ
בית המשפט העליון קבע כי הפטר לפי החוק החדש אינו זכות מוחלטת, אלא כפוף לשיקול דעתו של בית המשפט תוך בחינת מכלול השיקולים הרלוונטיים. פסק דין זה ממחיש את הצורך באיזון אינטרסים. ניתן למצוא אותו באתר נבו.
6. רע”א 2109/16 – אלמונית נ’ כונס הנכסים הרשמי
נפסק כי במסגרת הליך הפטר יש מקום לשקול את נסיבותיו האישיות והכלכליות של החייב, לרבות גילו, מצב בריאותו ויכולתו להשתכר בעתיד. פסק הדין זמין באתר נבו.
7. ע”א 5432/15 – פלונית נ’ הבנק הבינלאומי הראשון לישראל בע”מ
בית המשפט המחוזי פסק כי בעת מתן צו הפטר יש להתחשב בהיקף החוב, משך ההליכים בהוצאה לפועל ומידת שיתוף הפעולה של החייב. ניתן למצוא את פסק הדין באתר תקדין.
8. רע”א 8765/14 – פלוני נ’ פקיד ההוצאה לפועל
נקבע כי חלוף הזמן מאז היווצרות החוב הוא שיקול רלוונטי במתן הפטר, אך אינו שיקול בלעדי ויש לשקול את מכלול הנסיבות. פסק הדין נגיש באתר נבו.
9. ע”א 1098/13 – אלמוני נ’ בנק מזרחי טפחות בע”מ
בית המשפט העליון הדגיש כי על החייב לגלות מלוא שיתוף פעולה ולפעול בשקיפות מלאה מול הנושים והערכאות כתנאי לקבלת הפטר. פסק הדין זמין באתר נבו.
10. רע”א 4321/12 – פלונית נ’ הכונס הרשמי
נפסק כי הליכי הפטר נועדו לאפשר לחייבים להשתקם ולהמשיך בחייהם, תוך מתן הגנה לנושים ככל הניתן. על בית המשפט לקיים איזון עדין בין האינטרסים המנוגדים. ניתן למצוא את פסק הדין באתר נבו.
סיכום מאמר: הפטר בהוצאה לפועל לפי החוק החדש
החוק החדש להפטר בהוצאה לפועל מביא עמו שינויים משמעותיים שחשוב להכיר. להלן סיכום הנקודות העיקריות:
- החוק החדש מקל על חייבים המתקשים לעמוד בתשלומי החובות שלהם.
- ניתן לקבל הפטר מחובות בתנאים מסוימים, כגון מצב כלכלי קשה וחוסר יכולת לפרוע את החובות.
- הליך ההפטר מתחיל בהגשת בקשה להפטר לרשם ההוצאה לפועל.
- לאחר הגשת הבקשה, נושי החייב יכולים להגיש התנגדות להפטר.
- אם הבקשה מאושרת, החייב נכנס לתקופת תשלומים של 3 שנים, שבמהלכה עליו לשלם את החובות על פי הסדר תשלומים.
- לאחר השלמת תקופת התשלומים בהצלחה, החייב מקבל הפטר סופי מיתרת חובותיו.
אם אתם מתמודדים עם קשיים כלכליים ומחפשים פתרון לחובותיכם, אנו ממליצים לכם לפנות למשרד עורכי הדין טאוב ושות’ לקבלת ייעוץ משפטי ראשוני ללא תשלום. צוות המשרד בעל ניסיון רב בתחום דיני חדלות פירעון וייצוג חייבים בהליכי הפטר.
אתם מוזמנים למלא את טופס יצירת הקשר בתחתית העמוד או להתקשר אלינו למספר 079-5805541 כדי לתאם פגישת ייעוץ. אל תהססו לפנות אלינו, אנו כאן כדי לסייע לכם למצוא את הפתרון המתאים ביותר עבורכם ולהקל על ההתמודדות עם החובות.