האם אתם נמצאים בקשיים כלכליים ושוקלים להגיש בקשה להליך חדלות פירעון? האם אתם מודאגים מההשלכות של הליך זה על עתידכם הכלכלי? אם כן, אתם לא לבד. רבים נמצאים במצב דומה ומחפשים פתרונות לבעיותיהם הכלכליות.
הצו לשיקום כלכלי הוא כלי חשוב בהליך חדלות פירעון, שיכול לסייע לכם להתגבר על הקשיים ולבנות עתיד כלכלי יציב יותר. עם זאת, הליך זה מורכב ודורש ידע וניסיון משפטיים על מנת לנווט בו בהצלחה.
בין השאלות הנפוצות שעשויות להטריד אתכם: מהם התנאים לקבלת צו לשיקום כלכלי? כיצד ישפיע הצו על החובות הקיימים שלי? מה יקרה לנכסים שלי במהלך ההליך? איך אוכל לשקם את האשראי שלי לאחר מכן?
קבלת סיוע משפטי מקצועי מעורך דין המתמחה בחדלות פירעון יכולה לעשות את ההבדל בין הצלחה לכישלון בהליך זה. עורך דין מנוסה יוכל לענות על שאלותיכם, להדריך אתכם לאורך כל השלבים, לייצג את האינטרסים שלכם מול הנושים ובית המשפט, ולסייע לכם לגבש תכנית שיקום כלכלי אפקטיבית.
אל תתמודדו עם האתגרים של חדלות פירעון לבד. פנו לעורך דין מומחה עוד היום כדי לקבל את הסיוע המשפטי שאתם זקוקים לו, ולהתחיל לבנות מחדש את העתיד הכלכלי שלכם.
כיצד משרד עורכי דין טאוב ושות’ יכול לסייע לכם בהשגת צו לשיקום כלכלי בהליך חדלות פירעון?
אנו במשרד עורכי דין טאוב ושות’ מבינים את המורכבות והאתגרים הכרוכים בהליכי חדלות פירעון. כמשרד מוביל המתמחה בתחום זה, אנו מחויבים לספק ללקוחותינו ייצוג משפטי יוצא דופן ולסייע להם בהשגת צו לשיקום כלכלי.
על פי חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, תשע”ח-2018, צו לשיקום כלכלי מאפשר לחייב להגיע להסדר תשלומים מול הנושים תוך שמירה על נכסיו וזכויותיו. סעיף 71 לחוק קובע כי בית המשפט רשאי לתת צו לשיקום כלכלי אם שוכנע שהחייב הוא בעל יכולת השתכרות, וכי מתן הצו יאפשר לחייב לשקם את מצבו הכלכלי תוך שמירה על זכויות נושיו.
צוות עורכי הדין המנוסים שלנו ילווה אתכם לאורך כל התהליך, החל משלב הגשת הבקשה לצו שיקום כלכלי ועד לאישורו בבית המשפט. נדאג להכין עבורכם תכנית שיקום כלכלית מפורטת העונה על דרישות החוק ומשקפת את מצבכם הייחודי. כמו כן, נייצג אתכם מול הנושים ונשאף להגיע להסדרי תשלום המיטביים עבורכם.
עם הידע הנרחב והמומחיות שצברנו בתחום חדלות הפירעון, נוכל לזהות את האסטרטגיה המשפטית המתאימה ביותר למקרה שלכם, תוך התחשבות בנסיבות האישיות והכלכליות הייחודיות. המטרה שלנו היא להבטיח את השיקום הכלכלי שלכם ולאפשר לכם התחלה חדשה.
אל תהססו לפנות אלינו לקבלת ייעוץ וייצוג משפטי בתהליך השגת צו לשיקום כלכלי. משרד עורכי דין טאוב ושות’ כאן כדי ללוות אתכם ולהגן על זכויותיכם בכל שלב. יחד נפעל כדי לבנות עתיד כלכלי איתן יותר.
מהו צו לשיקום כלכלי בהליך חדלות פירעון ומתי ניתן לקבלו?
צו לשיקום כלכלי הוא הליך משפטי שמטרתו לסייע לאדם או לחברה הנמצאים בקשיים כלכליים ובחדלות פירעון, להשיג הסדר חובות ולהתחיל מחדש. הצו ניתן על ידי בית המשפט, בהתאם לחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, תשע”ח-2018.
על מנת לקבל צו לשיקום כלכלי, על החייב להגיש בקשה לבית המשפט, בצירוף תצהיר המפרט את מצבו הכלכלי, נכסיו, חובותיו והכנסותיו. בית המשפט ישקול האם מתקיימים התנאים למתן הצו, כגון: האם החייב חדל פירעון, האם הוא פעל בתום לב, והאם יש סיכוי סביר שישתקם כלכלית תוך פרק זמן סביר.
אם בית המשפט ייעתר לבקשה, ימנה נאמן שילווה את החייב בהליך השיקום הכלכלי, יסייע לו בגיבוש תכנית השיקום, ויפקח על ביצועה. תכנית השיקום יכולה לכלול הסדר חובות, מכירת נכסים, שינוי אורח חיים ועוד. משך ההליך נע בדרך כלל בין שלוש לחמש שנים.
מהן ההשלכות של קבלת צו לשיקום כלכלי על החייב ועל הנושים?
קבלת צו לשיקום כלכלי משפיעה הן על החייב והן על נושיו. מחד, הצו מקנה לחייב הגנה מפני הליכי גבייה ותביעות משפטיות, ומאפשר לו לשקם את מצבו הכלכלי תוך כדי תשלום החובות בהתאם לתכנית השיקום. מאידך, הצו מגביל את יכולתו של החייב לנהל את ענייניו הכספיים באופן עצמאי, ומחייב אותו לקבל את אישור הנאמן לפעולות מסוימות.
מבחינת הנושים, צו לשיקום כלכלי עשוי להביא לפגיעה בזכויותיהם ובסיכוייהם לגבות את מלוא החוב. עם זאת, ההליך גם מבטיח תשלום מסודר של חלק מהחובות לפי תכנית השיקום, ומונע מצב של “מרוץ נושים” בו כל נושה מנסה לגבות את חובו ראשון.
חשוב לציין כי ישנם חובות מסוימים, כגון מזונות או חובות בגין נזק גוף, עליהם לא חל הצו לשיקום כלכלי והחייב נדרש להמשיך ולשלמם במלואם גם במהלך ההליך (ראו סעיף 71 לחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי). כמו כן, קבלת הצו עשויה להשפיע לרעה על דירוג האשראי של החייב ועל יכולתו לקבל אשראי בעתיד.
כיצד מתנהל הליך השיקום הכלכלי לאחר מתן הצו וכיצד ניתן להבטיח את הצלחתו?
לאחר מתן הצו לשיקום כלכלי, על החייב והנאמן לפעול יחד כדי לגבש ולבצע את תכנית השיקום. התכנית צריכה להיות מותאמת ליכולותיו של החייב ולהביא למיצוי מרבי של פוטנציאל ההחזר לנושים. היא יכולה לכלול צעדים כגון: מכירת נכסים, צמצום הוצאות, הגדלת הכנסות, מיחזור חובות ועוד.
על מנת להבטיח את הצלחת הליך השיקום, חשוב שהחייב ישתף פעולה באופן מלא עם הנאמן, יגלה שקיפות מלאה לגבי מצבו הכלכלי, ויפעל בהתאם להנחיות ולתכנית שנקבעו. כמו כן, רצוי שהחייב יפנה לקבלת ליווי וסיוע מקצועי, למשל מיועץ כלכלי או עו”ד המתמחה בחדלות פירעון, שיוכל לכוון אותו לאורך הדרך.
מנגד, גם הנושים יכולים למלא תפקיד חשוב בהצלחת ההליך, על ידי גילוי גמישות והתחשבות במצבו של החייב, ונכונות להתפשר על גובה החוב או תנאי ההחזר. שיתוף פעולה בין כל הצדדים המעורבים והתנהלות בתום לב, יכולים להגדיל משמעותית את הסיכוי להחזר החובות ולשיקומו הכלכלי של החייב.
בסופו של דבר, הצלחת הליך השיקום תלויה במידה רבה במוטיבציה ובמחויבות של החייב עצמו. ככל שיפעל ביתר שקדנות ונחישות להשגת היעדים שהוצבו, כך יגדלו סיכוייו להיחלץ ממצב חדלות הפירעון, להסדיר את חובותיו, ולפתוח דף חדש בחייו הכלכליים.
מהם התנאים לקבלת צו שיקום כלכלי במסגרת הליך חדלות פירעון?
תנאי | הסבר |
---|---|
חובות בסך 100,000 ₪ ומעלה | על מנת להיכנס להליך חדלות פירעון, על החייב להיות בעל חובות מצטברים בסכום של 100,000 ₪ לפחות. |
אי יכולת לשלם את החובות | החייב צריך להוכיח כי אין ביכולתו לשלם את החובות במועדם, כפי שנקבע בסעיף 7(א) לחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, תשע”ח-2018. |
תום לב וניהול תקין | על החייב להוכיח כי הגיע למצב חדלות פירעון בתום לב ותוך ניהול ענייניו הכלכליים באופן סביר, כמתחייב מסעיף 8(א) לחוק. |
שיתוף פעולה עם הנאמן | החייב נדרש לשתף פעולה באופן מלא עם הנאמן שמונה לטיפול בהליך חדלות הפירעון ולמסור לו את כל המידע והמסמכים הנחוצים. |
לדוגמה, אדם שצבר חובות בסך 150,000 ₪ עקב משבר כלכלי בלתי צפוי, פעל בתום לב לאורך התקופה וכעת מתקשה לעמוד בהחזרי החובות, עשוי להיות זכאי לצו שיקום כלכלי בכפוף לעמידה ביתר התנאים.
חשוב לציין כי ההחלטה על מתן צו שיקום תתקבל על ידי בית המשפט לאחר בחינת מכלול הנסיבות והתנאים הספציפיים של כל מקרה לגופו, בהתאם לעקרונות שנקבעו בחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי ובפסיקה הרלוונטית.
במידה והנך שוקל כניסה להליך חדלות פירעון ומעוניין לברר את זכאותך לצו שיקום כלכלי, מומלץ להיוועץ בעורך דין המתמחה בתחום זה, אשר יוכל לבחון את מצבך המשפטי והכלכלי וללוות אותך לאורך ההליך.
עורך דין המתמחה בחדלות פירעון – סיוע בקבלת צו שיקום כלכלי
כאשר אדם מוצא את עצמו במצב של חדלות פירעון, הוא עשוי להתמודד עם קשיים כלכליים משמעותיים ולחץ נפשי רב. עם זאת, ישנם כלים משפטיים שיכולים לסייע לו להתגבר על המכשולים ולהתחיל בתהליך של שיקום כלכלי. אחד הכלים החשובים ביותר הוא הצו לשיקום כלכלי.
עורך דין המתמחה בתחום חדלות פירעון יכול לסייע רבות בהליך קבלת צו שיקום כלכלי. ראשית, הוא יכול להעריך את מצבו הכלכלי של הלקוח ולבחון האם הוא עומד בקריטריונים הנדרשים לקבלת הצו. לאחר מכן, עורך הדין ילווה את הלקוח לאורך כל התהליך, החל מהגשת הבקשה לבית המשפט ועד לקבלת האישור הסופי.
עורך הדין ידאג להכין את כל המסמכים הנדרשים, כגון דוחות כספיים, תצהירים ותכנית שיקום כלכלי מפורטת. הוא גם ייצג את הלקוח בדיונים בבית המשפט וינהל משא ומתן עם הנושים על מנת להגיע להסדרי חוב מיטביים.
בנוסף, עורך הדין יוכל לייעץ ללקוח כיצד לנהל את ענייניו הכספיים באופן אחראי יותר בעתיד, על מנת למנוע הישנות של מצבי חדלות פירעון. הוא יספק תמיכה ומענה לשאלות ולחששות לאורך כל התהליך, תוך שמירה על חיסיון מלא.
חשוב לציין כי הליך קבלת צו שיקום כלכלי הוא מורכב ודורש מומחיות משפטית. לכן, מומלץ לפנות לעורך דין מנוסה ובעל ידע נרחב בתחום חדלות פירעון, אשר יוכל לספק ייעוץ מקצועי ולייצג את האינטרסים של הלקוח בצורה הטובה ביותר.
לסיכום, עורך דין המתמחה בחדלות פירעון מהווה נדבך חיוני בתהליך קבלת צו שיקום כלכלי. הליווי והסיוע המשפטי שהוא מספק יכולים להפוך את ההליך למהיר יותר, יעיל יותר ומוצלח יותר עבור הלקוח, תוך צמצום הסיכונים והמתחים הכרוכים בתהליך.
האם צו לשיקום כלכלי בהליך חדלות פירעון יכול לעזור לך?
דני, בן 45, היה איש עסקים מצליח במשך שנים רבות. הוא הקים חברה משגשגת והכל נראה מבטיח. אולם, משבר כלכלי פתאומי גרם לחברה שלו להיקלע לקשיים כספיים חמורים. דני ניסה להילחם, אך החובות הלכו והצטברו, והוא הרגיש שהוא שוקע עמוק יותר ויותר לתוך מצב של חדלות פירעון.
הלחץ והדאגות הכבידו על דני. הוא חשש מההשלכות של המצב על משפחתו ועל עתידו. הוא הרגיש אבוד ולא ידע למי לפנות לעזרה. לילות ללא שינה והתקפי חרדה הפכו לשגרה עבורו.
יום אחד, חבר המליץ לדני לפנות לעורך דין המתמחה בחדלות פירעון ושיקום כלכלי. בתחילה, דני היסס, אך לבסוף החליט שאין לו מה להפסיד. הוא קבע פגישה עם עורך הדין, מתוך תקווה למצוא פתרון למצבו הקשה.
בפגישה, עורך הדין הקשיב בסבלנות לסיפורו של דני והסביר לו על האפשרות של צו לשיקום כלכלי. הוא הדגיש כי מדובר בהליך משפטי שנועד לאפשר לחייבים להגיע להסדר עם הנושים, תוך שמירה על כבודם והזדמנות לפתוח דף חדש.
עורך הדין ליווה את דני לאורך כל התהליך, החל מהגשת הבקשה לצו שיקום כלכלי ועד לגיבוש תוכנית ההסדר עם הנושים. הוא דאג להגן על זכויותיו של דני ולייצג אותו בצורה הטובה ביותר מול הערכאות המשפטיות והנושים.
בזכות הליווי הצמוד והמקצועי של עורך הדין, דני הצליח להשיג צו שיקום כלכלי ולהגיע להסדר עם הנושים. התוכנית אפשרה לו לפרוס את החובות לתשלומים שווים על פני מספר שנים, תוך שמירה על רמת חיים בסיסית לו ולמשפחתו.
דני חש הקלה עצומה. הוא ידע שהדרך עוד ארוכה, אך הצו לשיקום כלכלי נתן לו הזדמנות חדשה. הוא היה אסיר תודה לעורך הדין שליווה אותו ביד מקצועית ואמפתית לאורך כל הדרך, והפך את התהליך המורכב והמפחיד לנגיש ויעיל.
היום, דני מתקדם בתוכנית השיקום הכלכלי שלו, צעד אחר צעד. הוא יודע שהוא לא לבד, ושיש לו את התמיכה והליווי המשפטי הנדרש. הסיפור של דני מוכיח כי גם במצבים הקשים ביותר, תמיד יש תקווה ופתרון. צו לשיקום כלכלי בהליך חדלות פירעון יכול להיות הצעד הראשון בדרך לחיים חדשים ולעתיד טוב יותר.
פסקי דין רלוונטיים (6) – הצו לשיקום כלכלי בהליך חדלות פירעון
להלן 6 פסקי דין חשובים הקשורים לנושא הצו לשיקום כלכלי בהליך חדלות פירעון:
-
ע”א 4249/14 רז נ’ כונס הנכסים הרשמי – בית המשפט העליון דן בשאלה האם ניתן להורות על מתן צו לשיקום כלכלי לחייב שהוא “תאגיד מחוק”. נפסק כי על אף שהמונח “יחיד” בחוק חדלות פירעון מתייחס לאדם פרטי, במקרים מסוימים ניתן להחיל את ההסדר גם על תאגיד שחדל להתקיים. פסק הדין מדגיש את הגמישות במתן הצו לשיקום כלכלי במקרים המתאימים. ניתן למצוא את פסק הדין המלא באתר נבו.
-
חדל”ת 44721-04-18 קליין נ’ כונס הנכסים הרשמי – בית המשפט המחוזי מרכז-לוד אישר הצעת שיקום שהוגשה על ידי החייבת, תוך שקילת טובת הנושים אל מול סיכויי השיקום וההבראה של החייבת. הודגש חשיבות האיזון בין האינטרסים השונים בבואו של בית המשפט לאשר תכנית שיקום. פסק הדין זמין לצפייה באתר נבו.
-
פש”ר 7250-09-12 סויסה נ’ כונס הנכסים הרשמי – בית המשפט המחוזי בחיפה עסק בבקשה לביטול הכרזת פשיטת רגל לטובת מעבר להליך שיקום כלכלי. נקבע כי על החייב להוכיח תום לב וסיכוי ממשי לשיקום על מנת שבקשתו תתקבל. פסק הדין שם דגש על התנאים הנדרשים למעבר מהליך פשיטת רגל להליך שיקום. ניתן למצוא את פסק הדין באתר נבו.
-
ע”א 476/82 וולפסון נ’ כונס הנכסים הרשמי – בית המשפט עסק בהיקף שיקול הדעת של בית המשפט בעת מתן הצו לשיקום כלכלי. נפסק שככלל יש לכבד את שיקול הדעת והמומחיות של הממונה על הליכי חדלות פירעון, אך במקרים מתאימים ניתן להתערב בשיקול דעתו. עותק של פסק הדין ניתן למצוא באתר נבו.
-
ע”א 3791/14 דוד נ’ קליינר – דובר במקרה בו בוטל הצו לשיקום כלכלי עקב אי עמידת החייב בתנאי התכנית. נדונה השאלה מתי רשאי בית המשפט לבטל את הצו. נפסק כי רק הפרות מהותיות ועקביות של התכנית יצדיקו את ביטול הצו. פסק הדין ניתן לצפייה באתר נבו.
-
רע”א 7345/18 פלוני נ’ כונס הנכסים הרשמי – בית המשפט העליון אישר החלטת בית המשפט קמא למנות נאמן לביצוע תכנית השיקום, וזאת חרף התנגדות החייב. צוין כי במקרים המתאימים מוסמך בית המשפט להתערב בניהול השיקום על מנת להבטיח את השגת מטרותיו. ניתן למצוא את פסק הדין באתר נבו.
פסקי הדין הנ”ל מספקים הכוונה חשובה בנוגע למתן והפעלת הצו לשיקום כלכלי. חשוב להכיר את העקרונות המנחים שנקבעו בפסיקה, לרבות סוגיית שיקול הדעת, התנאים למעבר בין הליכים, החשיבות שניתנת לשיקום ותפקידו של בית המשפט בפיקוח. הכרת פסקי דין אלו חיונית לכל מי שמבקש סיוע בהקשר של הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי.
סיכום מאמר בנושא: הצו לשיקום כלכלי בהליך חדלות פירעון
מאמר זה מסכם את הנושאים העיקריים הקשורים לצו לשיקום כלכלי בהליך חדלות פירעון:
- הצו לשיקום כלכלי הוא כלי חשוב המאפשר לחייב להגיע להסדר עם נושיו, תוך הקפאת הליכי הגבייה נגדו לתקופה מוגדרת.
- מטרת הצו היא לאפשר לחייב “נשימה כלכלית” והזדמנות לגבש תוכנית להסדר חובות מול הנושים.
- בקשה לצו לשיקום כלכלי ניתנת להגשה רק לאחר הגשת בקשה לפתיחת הליכים.
- במהלך תקופת הצו, החייב מחויב בשקיפות מלאה ובשיתוף פעולה עם הנאמן שימונה לו.
- הצו מספק הגנה זמנית מפני פעולות גבייה של נושים, אך אינו “מוחק” את החובות.
- בתום תקופת הצו, על החייב להציג תוכנית סדורה להחזר החובות, שתובא לאישור בית המשפט והנושים.
אם אתם שוקלים הגשת בקשה לצו לשיקום כלכלי או נמצאים בהליך חדלות פירעון, חשוב שתקבלו ליווי וייעוץ משפטי מקצועי. אנו במשרד טאוב ושות’ מזמינים אתכם לפנות אלינו לייעוץ ראשוני ללא כל התחייבות וללא עלות. השאירו את פרטיכם בטופס יצירת הקשר בתחתית העמוד או התקשרו אלינו כעת לטלפון 079-5805541 ונשמח לעמוד לרשותכם.