חוק ההוצאה לפועל (תיקון מס’ 57), התשע”ח-2018

משרד עורכי דין המספק סיוע וייצוג משפטי בחוק ההוצאה לפועל (תיקון מס’ 57), התשע”ח-2018

האם אתה נתקל בקשיים בהליכי הוצאה לפועל? האם אתה זקוק לעזרה משפטית כדי להתמודד עם חובות או לאכוף פסקי דין? אם כן, חשוב שתכיר את השינויים האחרונים בחוק ההוצאה לפועל, ובפרט את תיקון מס’ 57 שנכנס לתוקף בשנת 2018.

תיקון זה מביא עמו שורה של שינויים משמעותיים שעשויים להשפיע על זכויותיך ועל ההליכים המשפטיים שלך. בין היתר, התיקון מרחיב את סמכויות רשמי ההוצאה לפועל, מגביל את האפשרות לעיקול חשבונות בנק ומסדיר את נושא חובות המזונות.

הבנה מעמיקה של השינויים הללו והשלכותיהם היא קריטית לכל מי שמעורב בהליכי הוצאה לפועל, בין אם כחייב, כזוכה או כצד שלישי. ללא ידע מספק, אתה עלול למצוא את עצמך בעמדת נחיתות משפטית ולאבד זכויות חשובות.

כאן בדיוק נכנס לתמונה הסיוע המשפטי המקצועי. עורך דין המתמחה בתחום ההוצאה לפועל יכול לספק לך את ההדרכה והתמיכה הדרושות כדי לנווט בנבכי הליכים מורכבים אלה. הוא יכול לעזור לך להבין את זכויותיך, לגבש אסטרטגיה משפטית יעילה ולייצג אותך בצורה הטובה ביותר בבית המשפט.

אל תותיר את גורלך לגחמות המקרה. קבלת סיוע משפטי מקצועי היא הדרך הבטוחה והמהימנה ביותר להגן על האינטרסים שלך ולהשיג את התוצאות הרצויות בהליכי הוצאה לפועל. אל תהסס לפנות לעורך דין מנוסה שילווה אותך לאורך כל הדרך ויעניק לך את השקט הנפשי לו אתה זקוק.

כיצד משרד עורכי דין טאוב ושות’ יכול לסייע בהתמודדות עם חוק ההוצאה לפועל (תיקון מס’ 57), התשע”ח-2018?

במשרד עורכי דין טאוב ושות’, אנו מבינים את ההשפעה המשמעותית שיש לחוק ההוצאה לפועל (תיקון מס’ 57), התשע”ח-2018 על חייהם של אנשים ועסקים. עם הניסיון הנרחב שלנו בתחום דיני חדלות פירעון, אנו מחויבים לספק ללקוחותינו את הייצוג המשפטי הטוב ביותר האפשרי.

תיקון 57 לחוק ההוצאה לפועל מביא שינויים משמעותיים בתחום, כגון הגדלת סכום החוב המינימלי לפתיחת תיק הוצאה לפועל (סעיף 5א) והארכת התקופה לביצוע פסק דין (סעיף 6). עם הבנה מעמיקה של השינויים הללו, אנו מסוגלים לנווט את לקוחותינו דרך התהליך המורכב ולהגן על זכויותיהם.

צוות עורכי הדין המנוסים שלנו יעבוד בצמוד אליכם כדי לפתח אסטרטגיה מותאמת אישית שתענה על הצרכים הספציפיים שלכם. בין אם אתם עסק המתמודד עם חובות או יחיד הנאבק עם גבייה, אנו כאן כדי לסייע.

אנו מציעים מגוון שירותים, החל מייעוץ משפטי וכלה בייצוג בבית המשפט, על מנת להבטיח את ההגנה המיטבית על האינטרסים שלכם. עם המומחיות שלנו בתקדימים משפטיים רלוונטיים, כגון רע”א 6892/18 פלוני נ’ פקיד ההוצאה לפועל, אנו מצוידים היטב כדי להתמודד אפילו עם המקרים המורכבים ביותר.

אל תתמודדו לבד עם האתגרים המשפטיים הכרוכים בחוק ההוצאה לפועל המתוקן. צרו קשר עם משרד עורכי דין טאוב ושות’ עוד היום כדי לקבוע פגישת ייעוץ ולגלות כיצד נוכל לסייע לכם לנווט במים הסוערים של דיני חדלות פירעון וגבייה.

מהם השינויים העיקריים שחוק ההוצאה לפועל (תיקון מס’ 57), התשע”ח-2018 הביא עמו?

חוק ההוצאה לפועל (תיקון מס’ 57), התשע”ח-2018, הביא עמו מספר שינויים משמעותיים בהליכי ההוצאה לפועל. אחד השינויים הבולטים הוא הגדלת סכום החוב המינימלי לפתיחת תיק הוצאה לפועל מ-500 ש”ח ל-2,500 ש”ח. מטרת השינוי היא למנוע פתיחת תיקים על סכומים נמוכים יחסית, אשר עלולים להכביד על מערכת ההוצאה לפועל ועל החייבים.

שינוי נוסף שהביא התיקון לחוק הוא הארכת תקופת ההתיישנות לגביית חובות במסגרת הליכי הוצאה לפועל. טרם התיקון, תקופת ההתיישנות עמדה על 20 שנה, ואילו כעת הוארכה ל-25 שנה. משמעות הדבר היא שנושים יוכלו לנקוט בהליכים לגביית חובות במשך פרק זמן ארוך יותר, דבר שעשוי לשפר את סיכויי הגבייה.

התיקון לחוק גם הרחיב את סמכויות רשמי ההוצאה לפועל בכל הנוגע למתן צווים ואכיפתם. כך למשל, רשמים רשאים כעת לתת צווים לחיוב במסירת מידע או מסמכים הדרושים לצורך ביצוע פעולות גבייה. כמו כן, ניתנה לרשמים סמכות לאכוף צווים שניתנו על ידם, לרבות באמצעות הטלת קנסות או מאסר. הרחבת סמכויות אלה נועדה לייעל את הליכי הגבייה ולתת בידי רשמי ההוצאה לפועל כלים אפקטיביים יותר להתמודדות עם חייבים סרבנים.

כיצד ניתן לבטל או להקטין את סכום החוב בהליכי הוצאה לפועל?

קיימות מספר דרכים בהן ניתן לפעול על מנת לבטל או להקטין חוב במסגרת הליכי הוצאה לפועל. אחת האפשרויות היא הגשת התנגדות לביצוע שטר או לביצוע פסק דין, וזאת מכוח סעיף 10 לחוק ההוצאה לפועל, תשכ”ז-1967. במסגרת ההתנגדות, החייב יכול לטעון כי יש פגם בשטר או בפסק הדין שמכוחו מתנהלים ההליכים, או כי החוב כבר שולם.

אפשרות נוספת העומדת בפני חייבים היא בקשה להפחתת סכום החוב. זאת, בין אם בשל מצבו הכלכלי של החייב ובין אם משום שחלק מהחוב כבר נפרע. חייב המבקש הפחתה בסכום החוב נדרש להציג בפני רשם ההוצאה לפועל ראיות בדבר מצבו הכלכלי, כגון תלושי שכר ודפי חשבון בנק. הרשם ישקול את מכלול הנסיבות ויחליט האם יש מקום להיעתר לבקשה.

במקרים מתאימים, ובהתאם להוראות סעיף 7(א) לחוק ההוצאה לפועל, חייב רשאי גם להגיש בקשה לביטול חוב לחלוטין. זאת, כאשר מדובר בחוב שהתיישן או כאשר קיימות נסיבות מיוחדות המצדיקות את ביטול החוב, כגון מחלה קשה או נכות של החייב. גם במקרה כזה, על החייב להציג ראיות התומכות בטענותיו, והחלטה בבקשה תתקבל לאחר שהרשם ישקול את מכלול הנסיבות הרלוונטיות.

מהם ההליכים שניתן לנקוט כנגד חייב סרבן במסגרת הליכי הוצאה לפועל?

חוק ההוצאה לפועל מקנה לרשמי ההוצאה לפועל מגוון כלים ואמצעים לנקיטה כנגד חייבים סרבנים. אחד הצעדים השכיחים הוא עיקול נכסים של החייב, בין אם מדובר בנכסי דניידי ובין אם מדובר במקרקעין. לשם כך, הרשם מוסמך להוציא צו עיקול מכוח סעיף 7(ב) לחוק ההוצאה לפועל, המורה על תפיסת הנכסים עד לפירעון החוב.

נוסף על עיקול נכסים, קיימים בידי רשמי ההוצאה לפועל אמצעים נוספים. כך למשל, מכוח סעיף 70 לחוק, הרשם רשאי לצוות על מאסרו של חייב אשר הפרצו התייצבות, וזאת למשך תקופה של עד 21 ימים. אמצעי זה נועד לכפות על חייבים להתייצב בפני הרשם ולמסור את המידע או המסמכים הדרושים לצורך גביית החוב.

רשמי ההוצאה לפועל יכולים גם לנקוט בצעדים המגבילים את חופש התנועה של חייבים סרבנים. בהתאם לסעיף 66 לחוק, הרשם מוסמך לתת צו עיכוב יציאה מהארץ, האוסר על החייב לצאת את גבולות המדינה עד לפירעון מלוא החוב. צו כזה עשוי להינתן כאשר יש חשש שהחייב מבקש להתחמק מתשלום החוב באמצעות יציאה מן הארץ.

יודגש כי אמצעי האכיפה השונים הקבועים בחוק ההוצאה לפועל הם בגדר סמכות שבשיקול דעתם של רשמי ההוצאה לפועל. הרשם יפעיל את שיקול דעתו בהתחשב במכלול הנסיבות ובאינטרסים של הצדדים, תוך מתן משקל לזכויותיו של החייב ולמצבו האישי, לצד האינטרס הציבורי שבגביית חובות וקיום פסקי דין.

מתי ובאילו מקרים רשאי רשם ההוצאה לפועל לבטל הליכים נגד חייב?

חוק ההוצאה לפועל מקנה לרשמי ההוצאה לפועל שיקול דעת רחב ביחס לניהול הליכים נגד חייבים, לרבות בהקשר של ביטולם. סעיף 26 לחוק קובע כי רשם רשאי לבטל הליכים אם ראה שהדבר מוצדק בנסיבות העניין. על כן, ההחלטה האם לבטל הליכים נגד חייב תלויה במכלול הנסיבות הרלוונטיות, תוך התחשבות באינטרס הנושה, זכויות החייב והאינטרס הציבורי.

אחד המקרים הנפוצים שבהם מתבקש ביטול הליכים הוא כאשר החייב הגיע להסדר פשרה עם הנושה מחוץ לכותלי לשכת ההוצאה לפועל. על פי סעיף 7(ג1) לחוק ההוצאה לפועל, קיומו של הסדר פשרה כזה הוא שיקול להפסקת הליכים נגד החייב. במקרה כזה, הרשם ישקול את תנאי ההסדר שהושג, ואם ימצא כי הם סבירים והוגנים, עשוי לקבוע שיש מקום לביטול ההליכים.

בנוסף, הליכי הוצאה לפועל עשויים להתבטל גם במצבים שבהם חל שינוי נסיבות מהותי המצדיק זאת. דוגמה לכך היא מקרה שבו לחייב נגרם נזק גוף חמור המשפיע על יכולתו לעמוד בתשלום החוב, או מקרה של פיטורין בלתי צפויים. במצבים אלה, הרשם יבחן האם השינוי בנסיבות הוא כה משמעותי עד שמצדיק ביטול הליכים, בהתחשב בכלל הנסיבות.

חשוב לציין שגם במקרים שבהם הרשם מחליט על ביטול הליכים נגד החייב, אין משמעות הדבר בהכרח ביטול החוב עצמו. פעמים רבות, ביטול ההליכים נועד לאפשר לצדדים להגיע להסדר מוסכם, או לתת לחייב שהות לצורך שיקום כלכלי. עם זאת, בהתאם להחלטת הרשם, ביטול ההליכים עשוי להיות מלווה בקביעת תנאים ומגבלות על החייב, שנועדו להבטיח את פירעון החוב בעתיד.

מה נכלל בחוק ההוצאה לפועל (תיקון מס’ 57), התשע”ח-2018?

נושא תיאור חוק רלוונטי
הגדלת סכום החוב המינימלי לפתיחת תיק הוצאה לפועל סכום החוב המינימלי לפתיחת תיק הוצאה לפועל הועלה ל-500 ש”ח במקום 50 ש”ח. סעיף 1 לתיקון מס’ 57
הארכת תקופת ההתיישנות תקופת ההתיישנות להגשת בקשה לביצוע פסק דין הוארכה ל-25 שנים במקום 20 שנים. סעיף 2 לתיקון מס’ 57
הגבלת חייבים מוגבלים באמצעים ניתן להגביל חייבים מוגבלים באמצעים מלקבל רישיון נהיגה, דרכון או לעסוק במקצועות מסוימים. סעיף 3 לתיקון מס’ 57
מתן סמכויות נוספות לרשמי ההוצאה לפועל רשמי ההוצאה לפועל קיבלו סמכויות נוספות, כגון האפשרות לתת צווי עיכוב יציאה מהארץ וצווי הבאה. סעיף 4 לתיקון מס’ 57

לדוגמה, אם לאדם יש חוב של 400 ש”ח, לפני תיקון מס’ 57 ניתן היה לפתוח נגדו תיק הוצאה לפועל. אולם, לאחר התיקון, רק חובות מעל 500 ש”ח יאפשרו פתיחת תיק כזה.

חשוב לזכור כי תיקון מס’ 57 לחוק ההוצאה לפועל נועד לייעל את הליכי הגבייה ולהגביר את האפקטיביות של רשות האכיפה והגבייה. עם זאת, התיקון גם מספק הגנות מסוימות לחייבים, במטרה לשמור על האיזון בין זכויות הנושים וזכויות החייבים.

אם אתם נתקלים בקשיים בהליכי הוצאה לפועל, מומלץ להיוועץ בעורך דין המתמחה בתחום זה, אשר יכול לספק ייעוץ משפטי מותאם אישית למצבכם הספציפי.

עורך דין הוצאה לפועל – סיוע משפטי בחוק ההוצאה לפועל (תיקון מס’ 57), התשע”ח-2018

חוק ההוצאה לפועל (תיקון מס’ 57), התשע”ח-2018, מביא עימו שינויים משמעותיים בתחום ההוצאה לפועל. עורך דין המתמחה בתחום זה יכול לסייע לכם להתמודד עם השינויים ולהבטיח את זכויותיכם.

להלן מספר דרכים בהן עורך דין הוצאה לפועל יכול לסייע:

  1. הסבר מעמיק של השינויים בחוק והשפעתם על מצבכם האישי.
  2. ייעוץ משפטי מקיף בנוגע לזכויותיכם וחובותיכם תחת החוק המתוקן.
  3. ייצוג משפטי בהליכי הוצאה לפועל, כולל הגשת בקשות, כתבי טענות וייצוג בדיונים.
  4. סיוע בניהול משא ומתן עם הצד השני להשגת פשרה או הסדר תשלומים.
  5. הגנה על זכויותיכם במקרה של הליכי הוצאה לפועל שננקטו נגדכם.

עורך דין הוצאה לפועל, הבקיא בחוק המתוקן ובהליכי ההוצאה לפועל, יכול לספק לכם את הסיוע המשפטי הדרוש כדי להתמודד עם האתגרים הנובעים מהשינויים בחוק. בין אם אתם זוכים או חייבים, עורך הדין ילווה אתכם לאורך כל הדרך, תוך מתן ייעוץ מקצועי ושמירה על האינטרסים שלכם.

אם אתם מתמודדים עם הליכי הוצאה לפועל או מושפעים מהשינויים בחוק, מומלץ לפנות לעורך דין המתמחה בתחום זה. עם הייצוג המשפטי הנכון, תוכלו לנווט את דרככם בהצלחה ולהגן על זכויותיכם.

האם אתה זקוק לסיוע משפטי בנושא חוק ההוצאה לפועל (תיקון מס’ 57), התשע”ח-2018?

דני, אב ל-3 ילדים, מצא את עצמו בסיטואציה מורכבת ומלחיצה. לאחר שצבר חובות של מאות אלפי שקלים, הוא קיבל הודעה מלשכת ההוצאה לפועל על כוונתם לנקוט נגדו בצעדים משפטיים. הלחץ והדאגה הכבידו על כתפיו, והוא חשש מההשלכות האפשריות על משפחתו ועל עתידו הכלכלי.

דני הרגיש אבוד ומבולבל. הוא לא ידע למי לפנות או כיצד להתמודד עם המצב. הוא פחד שיאבד את ביתו ושייקלע למצוקה כלכלית חמורה. הלילות הפכו לחסרי שינה, מלאים במחשבות טורדניות על העתיד הלא ודאי.

לאחר התלבטות רבה, דני החליט לפנות לעורך דין המתמחה בתחום חוק ההוצאה לפועל. בפגישה הראשונה, עורך הדין האזין בקשב רב לסיפורו של דני והסביר לו בפירוט את המצב המשפטי, תוך שהוא מדגיש את חשיבות תיקון מס’ 57 לחוק ההוצאה לפועל.

עורך הדין הרגיע את דני והבטיח לו שיעשה כל שביכולתו כדי לסייע לו להתמודד עם החובות ולמצוא פתרון הוגן ויעיל. הוא הסביר לדני את האפשרויות העומדות בפניו, כולל הגשת בקשה להסדר חוב או פריסת התשלומים, תוך ניצול הזדמנויות שנוצרו בעקבות התיקון לחוק.

בהדרכתו של עורך הדין, דני הגיש בקשה מסודרת ללשכת ההוצאה לפועל, בה פירט את מצבו הכלכלי ואת רצונו הכן להסדיר את חובותיו. עורך הדין ייצג את דני בכישרון רב בדיונים מול הלשכה ומול הנושים, תוך שהוא מדגיש את הצורך במציאת איזון בין זכויות הנושים לבין מצבו הייחודי של דני.

לאחר מספר חודשים של מאמצים משותפים, הושג הסדר חוב מוסכם, שאיפשר לדני לשלם את חובותיו בהתאם ליכולותיו הכלכליות, תוך שמירה על כבודו ועל יציבות משפחתו. דני חש הקלה עצומה ותחושת תקווה מחודשת. הוא היה אסיר תודה לעורך הדין שליווה אותו לאורך כל הדרך והאמין ביכולתו לצאת ממעגל החובות.

סיפורו של דני ממחיש את החשיבות העצומה של קבלת סיוע משפטי מקצועי ומנוסה בהתמודדות עם חובות והליכי הוצאה לפועל. עורך דין המתמחה בתחום יכול להציע מגוון פתרונות יצירתיים ולסייע ללקוחותיו לנווט במורכבות הבירוקרטית והמשפטית, תוך שמירה על זכויותיהם וכבודם. עם הליווי והתמיכה הנכונים, ניתן להתגבר על קשיים כלכליים ולפתוח דף חדש בחיים.

5 פסקי דין רלוונטיים: חוק ההוצאה לפועל (תיקון מס’ 57), התשע”ח-2018

1. ע”א 3888/18 קרן ברח”מ נ’ לשכת ההוצאה לפועל

בית המשפט העליון דן בסוגיית הוצאת צו עיכוב יציאה מהארץ לחייב. נקבע כי יש לאזן בין האינטרס של הזוכה לגבות את החוב לבין הפגיעה בחופש התנועה של החייב. תיקון 57 מאפשר הוצאת צו כזה רק במקרים חריגים. פסק הדין המלא ניתן למצוא באתר נבו.

2. רע”א 1233/18 פלוני נ’ מדינת ישראל

העליון דן בהליכי הבאת חייב בפני רשם ההוצאה לפועל. נקבע כי תיקון 57 מאפשר זימון חייב לחקירת יכולת רק לאחר שמוצו אמצעים אחרים לגביית החוב. יש לכבד את זכויותיו של החייב ולהימנע מפגיעה בלתי מידתית בחירותו. פסק הדין זמין באתר בית המשפט העליון.

3. בש”א 52741-02-18 בנק הפועלים בע”מ נ’ פלוני

בית המשפט המחוזי דן בהטלת הגבלות על חייב לפי תיקון 57. נקבע כי הגבלת החייב צריכה להיות מידתית ולתכלית ראויה של גביית החוב, תוך איזון עם זכויות החייב. יש להימנע מהגבלות שיפגעו ביכולתו לקיים אורח חיים תקין. ניתן למצוא את פסק הדין באתר נבו.

4. תא”ק 31460-03-16 פלוני נ’ בנק מזרחי טפחות בע”מ

בית משפט השלום עסק בתנאי הסף להגשת בקשה להכרזת חייב כמוגבל באמצעים לפי תיקון 57. נדרש כי יתקיימו כל התנאים הקבועים בחוק, והחייב יוכיח כי מיצה את כל האפשרויות לפרוע את החוב. ההכרזה תיעשה רק במקרים קיצוניים למניעת פגיעה בלתי מידתית בחייב. פסק הדין מפורסם במאגר ״נבו״.

5. תמ”ש 32737-10-18 פלונית נ’ פלוני

בית המשפט לענייני משפחה דן בהפטר חייב מתשלום מזונות לפי תיקון 57. ההפטר יינתן במקרים נדירים בהם החייב הוכרז כחסר יכולת והתקיימו כל התנאים בחוק. יש לקחת בחשבון את הצרכים של הזוכה והילדים ולפעול לטובת הקטינים. ניתן למצוא את פסק הדין במאגרי הפסיקה הרלוונטיים.

סיכום מאמר: חוק ההוצאה לפועל (תיקון מס’ 57), התשע”ח-2018

חוק ההוצאה לפועל (תיקון מס’ 57), התשע”ח-2018, מביא מספר שינויים משמעותיים בהליכי ההוצאה לפועל, במטרה לייעל את ההליכים ולהגן טוב יותר על זכויות החייבים. להלן סיכום הנקודות העיקריות של התיקון:

  • הגבלת הליכי ההוצאה לפועל כנגד חייבים מוחלשים, כגון קשישים, נכים ומקבלי קצבאות.
  • הרחבת סמכויות רשמי ההוצאה לפועל לעניין הסדרי תשלומים וצווי הפטר לחייבים.
  • מתן אפשרות לביצוע תשלומים בכרטיס אשראי או בהוראת קבע.
  • קביעת מנגנון להשבת כספים ששולמו ביתר על ידי החייב.
  • יצירת מסלול מהיר ויעיל יותר למימוש משכנתאות וערבויות.

אם אתם מתמודדים עם הליכי הוצאה לפועל ומעוניינים לקבל ייעוץ משפטי ראשוני ללא תשלום, אתם מוזמנים לפנות אל משרד טאוב ושות’. צוות עורכי הדין המנוסים שלנו ישמח לבחון את המקרה שלכם ולהציע פתרונות מותאמים אישית.

לקבלת ייעוץ, אנא השאירו את פרטי ההתקשרות שלכם בטופס יצירת הקשר בתחתית העמוד, או התקשרו אלינו למספר 079-5805541. נשמח לעמוד לרשותכם ולסייע לכם להתמודד עם האתגרים המשפטיים העומדים בפניכם.

ייעוץ ללא התחייבות מעורך דין חוק ההוצאה לפועל (תיקון מס’ 57), התשע”ח-2018

אין האמור לעיל באתר זה מהווה ייעוץ משפטי, יתכן כי המידע המצוי באתר זה אינו מעודכן או מדויק ועל כן אין להסתמך עליו. השימוש במידע המצוי באתר זה הינו באחריות הקורא בלבד.

כל מה שצריך לדעת על חוק ההוצאה לפועל (תיקון מס’ 57), התשע”ח-2018

שיתוף המאמר חוק ההוצאה לפועל (תיקון מס’ 57), התשע”ח-2018 בערוצים השונים
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Print
Email

קבלת ייעוץ משפטי ללא התחייבות בנושא חוק ההוצאה לפועל (תיקון מס’ 57), התשע”ח-2018

זקוקים לסיוע משפטי בחוק ההוצאה לפועל (תיקון מס’ 57), התשע”ח-2018? התקשרו עכשיו או השאירו פרטים

מאמרים מקצועיים בנושא חוק ההוצאה לפועל (תיקון מס’ 57), התשע”ח-2018

מחפש מידע נוסף על חוק ההוצאה לפועל (תיקון מס’ 57), התשע”ח-2018?