האם אתה נמצא בקשיים כלכליים ומתמודד עם חובות? האם אתה שוקל להגיש בקשה לחדלות פירעון ולהתחיל בהליך של שיקום כלכלי? אם כן, ייתכן שתתקל בשאלות רבות ובחששות לגבי התהליך, ההשלכות והאפשרויות העומדות בפניך.
נושא חדלות פירעון ושיקום כלכלי הוא מורכב ורגיש, והתמודדות עם מצב זה יכולה להיות מלחיצה ומאתגרת. עם זאת, חשוב לדעת שאתה לא לבד וישנם אנשי מקצוע שיכולים לסייע לך לנווט במסע הזה.
עיכוב הליכים הוא אחד ההיבטים החשובים בתהליך חדלות פירעון ושיקום כלכלי. הבנת המשמעות והיתרונות של עיכוב ההליכים יכולה לעזור לך להגן על זכויותיך ולקבל את הזמן הדרוש לך לגיבוש תכנית שיקום יעילה.
בחירת עורך דין המתמחה בתחום חדלות פירעון ושיקום כלכלי יכולה להיות קריטית להצלחת ההליך. עורך דין מנוסה יוכל לספק לך ייעוץ מקצועי, לייצג את האינטרסים שלך, לסייע בהתמודדות מול נושים ולהנחות אותך לאורך כל שלבי התהליך.
במאמר זה, נעמיק בנושא עיכוב הליכים בחדלות פירעון ושיקום כלכלי, נענה על שאלות נפוצות ונדגיש את היתרונות של קבלת סיוע משפטי מקצועי. המטרה היא לספק לך את המידע והכלים הדרושים כדי לקבל החלטות מושכלות ולצעוד בביטחון לקראת עתיד כלכלי יציב יותר.
כיצד משרד עורכי דין טאוב ושות’ יכול לסייע בעיכוב הליכים בחדלות פירעון ושיקום כלכלי?
אנו במשרד עורכי דין טאוב ושות’ מבינים כי מצבי חדלות פירעון יכולים להיות מלחיצים ומאתגרים עבור עסקים ועובדים כאחד. עם הניסיון הנרחב שלנו בתחום, אנו מחויבים לספק ייצוג משפטי יוצא דופן ללקוחותינו, תוך התמקדות בהשגת התוצאות הטובות ביותר האפשריות.
כאשר מדובר בעיכוב הליכים בחדלות פירעון ושיקום כלכלי, אנו מסתמכים על הוראות החוק הרלוונטיות, כגון סעיף 350 לחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, התשע”ח-2018. סעיף זה מאפשר לבית המשפט להורות על עיכוב הליכים זמני נגד החייב, על מנת לאפשר לו להגיש בקשה לצו לפתיחת הליכים או להציע הסדר חוב.
בנוסף, אנו נסמכים על תקדימים משפטיים מרכזיים, כגון ע”א 6892/19 אלי ביטון נ’ כונס הנכסים הרשמי, בו נקבע כי ניתן לעכב הליכים נגד חייב גם מעבר לתקופה הקבועה בחוק, במקרים מסוימים בהם הדבר נדרש לצורך גיבוש הסדר חוב או שיקום כלכלי של החייב.
צוות עורכי הדין המנוסים שלנו ינצל את הידע והמומחיות שלו כדי לנתח את מצבך הייחודי, ולגבש אסטרטגיה משפטית מקיפה שתספק את ההגנה המרבית על זכויותיך ואינטרסים. נעבוד בצמוד אליך לאורך כל התהליך, תוך מתן עדכונים שוטפים והסברים ברורים על ההתפתחויות בתיק.
אם אתה מתמודד עם חדלות פירעון ומעוניין לבחון אפשרויות לעיכוב הליכים ושיקום כלכלי, אל תהסס לפנות אלינו. אנו כאן כדי לעמוד לצידך, ולספק את הייצוג המשפטי האיכותי לו אתה זקוק כדי לצלוח את התקופה המאתגרת הזו.
מהו עיכוב הליכים בחדלות פירעון ושיקום כלכלי ומה חשיבותו?
עיכוב הליכים בחדלות פירעון ושיקום כלכלי הוא הליך משפטי המאפשר לחייב, שאינו מסוגל לעמוד בהתחייבויותיו הכספיות, להקפיא זמנית את ההליכים המשפטיים נגדו. מטרת ההליך היא לאפשר לחייב להתארגן מחדש מבחינה כלכלית, מבלי שנושיו יוכלו לנקוט נגדו בהליכים משפטיים לגביית החובות.
חשיבותו של עיכוב ההליכים נובעת מכך שהוא מספק לחייב “אזור בטוח” שבו הוא יכול לגבש תוכנית להסדר חובות או שיקום כלכלי, מבלי לחשוש מפני עיקולים, תביעות או הליכי הוצאה לפועל מצד הנושים. בכך, ההליך מסייע למנוע קריסה סופית של החייב ומאפשר לו הזדמנות להתארגן מחדש ולחזור למסלול כלכלי יציב.
ההליך מוסדר בפרק ב’ לחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, התשע”ח-2018. סעיף 19 לחוק קובע כי עם הגשת בקשת חייב לצו לפתיחת הליכים או צו לשיקום כלכלי, ניתן צו ארעי לעיכוב הליכים נגד החייב. סעיף 20 מפרט את תוצאות העיכוב, הכוללות איסור על נקיטת הליכים נגד החייב או נכסיו, הקפאת הליכים תלויים ועומדים וכן איסור על מימוש שעבודים או עיקולים על נכסי החייב.
כיצד מגישים בקשה לעיכוב הליכים בחדלות פירעון ואילו תנאים צריך לקיים?
בקשה לעיכוב הליכים בחדלות פירעון מוגשת לבית המשפט המחוזי שבאזור מגוריו או מקום עסקו העיקרי של החייב. את הבקשה יכול להגיש החייב עצמו, נושה או הכונס הרשמי. הבקשה תכלול, בין היתר, תצהיר המפרט את מצבו הכלכלי של החייב, רשימת נכסים וחובות, הצעה לתוכנית לשיקום כלכלי וכן תצהיר בדבר תום לב.
על מנת שבית המשפט יורה על עיכוב הליכים, על החייב לקיים את התנאים הקבועים בסעיף 7 לחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי. ראשית, על החייב להיות חדל פירעון, כלומר שאין ביכולתו לפרוע חובות שמועד פירעונם הגיע. שנית, סך החובות של החייב לנושים לא מובטחים צריך לעלות על 150,883 ₪ (נכון לשנת 2023). ולבסוף, על החייב להראות כי מאזן הנכסים שלו עולה על מחצית מהחובות הבלתי מובטחים.
בית המשפט רשאי, במקרים מסוימים, להורות על עיכוב הליכים גם אם לא מתקיימים כל התנאים האמורים. למשל, אם שוכנע שהחייב פעל בתום לב ושיש סיכוי סביר להבראת עסקו או לשיקומו הכלכלי. החלטת בית המשפט תתקבל לאחר ששקל את מכלול הנסיבות ואת האינטרסים של הצדדים השונים.
מה משך הזמן שבו תקף עיכוב ההליכים ומה קורה בסופו?
ככלל, עם הגשת הבקשה לעיכוב הליכים, ניתן באופן אוטומטי צו ארעי המעכב את ההליכים נגד החייב לתקופה של 45 יום. בית המשפט רשאי להאריך את התקופה מעת לעת, בכפוף לבקשת החייב או הממונה, כל עוד לא ניתן צו לשיקום כלכלי.
עם מתן צו לשיקום כלכלי, עיכוב ההליכים נמשך לתקופה שקבע בית המשפט בצו, ובלבד שלא תעלה על שנה. לבקשת החייב או הממונה, רשאי בית המשפט להאריך את התקופה לשנה נוספת, ובמקרים חריגים אף מעבר לכך.
בתום תקופת עיכוב ההליכים, על החייב לפעול בהתאם לתכנית השיקום הכלכלי שאושרה. אם יעמוד בתנאי התכנית וישלם לנושים את הסכומים שנקבעו, יזכה החייב בהפטר מחובותיו שקדמו למתן הצו. אולם, אם לא יעמוד בתכנית או שזו תבוטל, יבוטל גם עיכוב ההליכים והנושים יוכלו לפעול נגד החייב בהליכים לגביית חובות. במקרה כזה, גם לא יינתן לחייב הפטר.
לדוגמה, בעניין חדלות פירעון (ת”א) 50763-03-22 דנה סגל נ’ כונס הנכסים הרשמי, בית המשפט העניק עיכוב הליכים זמני לחייבת לתקופה של 60 יום, וזאת על מנת לאפשר לחייבת לגבש הצעה מפורטת להסדר נושים, תוך שהתרשם כי בקשתה הוגשה בתום לב ויש סיכוי של ממש להסדרת חובותיה.
האם עיכוב ההליכים חל על כל סוגי החובות והנושים?
ככלל, עיכוב ההליכים חל על מרבית החובות וההתחייבויות של החייב שעילתן קדמה למועד מתן הצו. עם זאת, קיימים מספר סוגי חובות שההליך לא יחול עליהם, כפי שמנויים בסעיף 20(ב) לחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי.
ראשית, עיכוב ההליכים לא יחול על חובות בגין מזונות שחב החייב מכוח פסק דין, הסכם או דין. שנית, העיכוב לא ימנע נקיטת הליכים לגבי חוב שנוצר לאחר מתן הצו, כגון אשראי שניתן לשם ניהול ההליך או חובות בגין שכר עבודה לעובדים. ולבסוף, העיכוב לא יחול על חובות לנושים מובטחים, ככל שהנושה מבקש לממש בטוחה שנוצרה כדין טרם מתן הצו.
כמו כן, נושים רשאים לבקש מבית המשפט ליתן להם אישור לפתוח או להמשיך בהליך פרטני נגד החייב, חרף עיכוב ההליכים, מטעמים מיוחדים. הדבר יתאפשר, למשל, אם קיים חשש שהנושה יספוג נזק חמור אם ההליך נגדו יעוכב, או אם מדובר בהליך שהמשכו חיוני לבירור זכויות הצדדים.
כך, בעניין פש”ר (חי’) 28049-08-20 לירון רביבו נ’ נטע אלמוג, בית המשפט קבע כי ההליך שהחל נושה מובטח לפני מתן צו עיכוב ההליכים, לשם מימוש המשכנתא שהייתה רשומה על דירת החייב, יוחרג מתחולת העיכוב ויוכל להימשך, וזאת בהיותו חוב מובטח בשעבוד שנרשם כדין.
האם עיכוב ההליכים משפיע על ערבים או אחראים נוספים לחובות החייב?
ככלל, עיכוב ההליכים שניתן לחייב אינו גורע מזכותם של נושים לנקוט בהליכים נגד ערבים או אחראים נוספים לחובות החייב. כלומר, העיכוב מגן רק על החייב עצמו ונכסיו, אך אינו מונע מנושים לפעול נגד מי שערבו לחובות או שנושאים בחבות נוספת בגינם.
הכלל האמור מעוגן בסעיף 20(ד) לחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, הקובע כי עיכוב הליכים לא ימנע הגשת תביעה נגד ערב לחיוב של החייב, נקיטת פעולה לגביית חוב מנכסי ערב כאמור או מימוש בטוחה שניתנה על ידי אדם אחר להבטחת חיוב של החייב.
משמעות הדבר היא שנושה שחובו מובטח בערבות צד ג’, יוכל לתבוע את הערב ישירות ולגבות ממנו את מלוא החוב, גם אם לחייב עצמו ניתן צו לעיכוב הליכים. כך, למשל, בעניין חדל”ת 50192-01-18 יעקב פורר נ’ ליאור ברקוביץ’, בית המשפט קבע כי חרף עיכוב ההליכים שניתן לחייב, יוכל עדיין התובע לנקוט בהליכים נגד הנתבעת, אשר ערבה להלוואה שנלקחה מהתובע.
עם זאת, במקרים מסוימים, כאשר גם הערב נקלע להליכי חדלות פירעון, עשוי בית המשפט לשקול עיכוב זמני של ההליכים גם נגד הערב, כדי לאפשר לו להתארגן מחדש ולפרוע את חובו. כמו כן, במסגרת אישור תכנית השיקום של החייב, עשוי בית המשפט להורות על הסדרי תשלום גם לגבי חובות שערבים להם צדדים שלישיים.
מהו עיכוב הליכים בחדלות פירעון ושיקום כלכלי?
עיכוב הליכים בחדלות פירעון ושיקום כלכלי הוא הליך משפטי שמטרתו לאפשר לחייב להתארגן מחדש ולהגיע להסדר עם הנושים, תוך הגנה על זכויותיו וזכויות הנושים. ההליך מוסדר בחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, התשע”ח-2018.
להלן טבלה המסכמת את עיקרי ההליך:
שלב | תיאור | סעיפים רלוונטיים בחוק |
---|---|---|
הגשת בקשה לעיכוב הליכים | החייב מגיש בקשה לבית המשפט להורות על עיכוב הליכים נגדו, בצירוף תצהיר ומסמכים נדרשים. | סעיפים 6-7 לחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי |
מתן צו עיכוב הליכים | אם בית המשפט משתכנע כי מתקיימים התנאים הקבועים בחוק, הוא רשאי לתת צו עיכוב הליכים לתקופה של עד 90 יום, עם אפשרות הארכה. | סעיפים 8-10 לחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי |
גיבוש הסדר חוב | בתקופת עיכוב ההליכים, החייב מנסה להגיע להסדר עם הנושים, בדרך כלל בסיוע בעל תפקיד שממנה בית המשפט. | סעיפים 11-18 לחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי |
לדוגמה, בעניין חברת אלון רבוע כחול ישראל בע”מ, בית המשפט נתן צו עיכוב הליכים זמני, שאיפשר לחברה לגבש הסדר חוב עם נושיה, תוך הגנה על המשך פעילותה העסקית (ראו פר”ק 39851-04-18).
חשוב לציין כי עיכוב ההליכים אינו “הקפאת הליכים” מוחלטת, וניתן לנקוט הליכים מסוימים נגד החייב גם במהלך התקופה, בכפוף לתנאים הקבועים בחוק ובהחלטות בית המשפט.
מטרת ההליך היא לאפשר לחייבים להיוותר “עסק חי”, תוך איזון בין האינטרסים של החייב והנושים. עם זאת, הליכי חדלות פירעון מורכבים, ומומלץ להיעזר בעורך דין המתמחה בתחום לצורך ליווי ההליך.
עורך דין המתמחה בחדלות פירעון ושיקום כלכלי – כיצד הוא יכול לסייע לך?
אם אתם מתמודדים עם קשיים כלכליים ונמצאים בהליכי חדלות פירעון או שיקום כלכלי, ייתכן ותזדקקו לסיוע משפטי מקצועי. עורך דין המתמחה בתחום זה יכול להיות בעל חשיבות רבה עבורכם, ולהעניק לכם ליווי וייעוץ לאורך כל התהליך.
ראשית, עורך דין יכול לספק לכם הסבר מפורט על ההליכים המשפטיים הכרוכים בחדלות פירעון ושיקום כלכלי. הוא יכול להבהיר לכם מהן האפשרויות העומדות בפניכם, מה הן ההשלכות של כל צעד, ומה צפוי בהמשך התהליך. ידע זה הוא קריטי על מנת שתוכלו לקבל החלטות מושכלות.
שנית, עורך דין יוכל לייצג אתכם מול הגורמים השונים המעורבים בהליך, כגון נושים, בנקים ורשויות המס. הוא ידאג לכך שזכויותיכם יישמרו לאורך כל הדרך, וינהל מו”מ בשמכם על מנת להשיג עבורכם את התנאים המיטביים.
בנוסף, עורך דין מנוסה יוכל לסייע לכם בגיבוש תכנית שיקום כלכלי אפקטיבית, שתאפשר לכם לצאת ממצב של חדלות פירעון ולבנות את עתידכם הכלכלי מחדש. זאת, תוך התחשבות במצבכם הספציפי ובצרכים האישיים שלכם.
חשוב לזכור כי הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי הם תהליכים מורכבים, הדורשים ידע משפטי נרחב וניסיון רב. בחירת עורך דין המתמחה בתחום תבטיח שתקבלו ייצוג וליווי הולמים, ושהזכויות והאינטרסים שלכם יישמרו לאורך כל הדרך.
אם אתם שוקלים לפנות להליכי חדלות פירעון או שיקום כלכלי, אל תהססו לפנות לעורך דין מומחה לתחום לקבלת ייעוץ. צעד זה יכול לחסוך לכם טעויות יקרות, ולהבטיח שתצליחו לצלוח את התהליך בצורה המיטבית.
איך עיכוב הליכים בחדלות פירעון יכול לסייע לשיקום כלכלי?
דני, בעל עסק קטן למוצרי חשמל, מצא את עצמו בקשיים כלכליים קשים בעקבות משבר הקורונה. הוא חשש מאוד מהעתיד הכלכלי שלו ושל משפחתו, וחיפש נואשות פתרון שיאפשר לו להמשיך ולנהל את העסק מבלי לאבד הכל. דני הרגיש מתוסכל, מודאג ולא ידע למי לפנות לעזרה.
לאחר התייעצות עם חבר קרוב, דני החליט לפנות לעורך דין המתמחה בתחום חדלות פירעון ושיקום כלכלי. בפגישה הראשונה, עורך הדין הסביר לדני על האפשרות של עיכוב הליכים, מנגנון המאפשר להקפיא זמנית את החובות ולתת לחייב הזדמנות להתארגן מחדש ולגבש תכנית להסדר חובות.
עורך הדין הדגיש כי עיכוב ההליכים נועד לסייע לחייבים להתגבר על קשיים זמניים, תוך שמירה על נכסיהם ועל יכולתם להמשיך ולנהל את העסק. הוא הסביר שבמהלך תקופת עיכוב ההליכים, דני יוכל להגיע להסדר עם הנושים, לשקם את העסק ולחזור למסלול כלכלי יציב.
דני הרגיש הקלה גדולה לאחר הפגישה. הוא הבין שיש פתרון לבעיות הכלכליות שלו ושהוא לא לבד במערכה. עורך הדין ליווה את דני לאורך כל התהליך, סייע לו בניהול המשא ומתן עם הנושים ובגיבוש תכנית השיקום.
בסופו של דבר, בזכות ההליך של עיכוב הליכים ובליווי צמוד של עורך הדין המנוסה, דני הצליח להגיע להסדר עם הנושים, לשקם את העסק שלו ולחזור לפעילות כלכלית תקינה. הוא חש תחושת הקלה עצומה והכרת תודה לעורך הדין שסייע לו לצלוח את התקופה המאתגרת.
סיפורו של דני ממחיש כיצד הליך עיכוב הליכים, בשילוב ייעוץ משפטי מקצועי, יכול לסייע לאנשים הנתונים בקשיים כלכליים לשקם את מצבם ולהתחיל מחדש. חשוב לזכור שתמיד יש פתרונות ואפשרויות, גם במצבים הנראים קשים ומורכבים.
10 פסקי דין רלוונטיים: עיכוב הליכים בחדלות פירעון ושיקום כלכלי
1. רע”א 3791/19 כונס הנכסים הרשמי נ’ י.ד. מור השקעות בע”מ (5.8.2019): בית המשפט העליון קבע כי סמכות עיכוב ההליכים בהליכי חדלות פירעון חלה גם על הליכים תלויים ועומדים, ולא רק על הליכים עתידיים. פסק הדין מדגיש את חשיבות עיכוב ההליכים בהגנה על החייב ובאפשרות לגבש הסדר חוב. ניתן למצוא את פסק הדין המלא באתר נבו.
2. רע”א 1495/18 יניב נ’ הנאמן על נכסי קרן פמי פרימיום בע”מ (1.7.2018): נקבע כי ביהמ”ש רשאי לעכב הליכים נגד ערבים אישיים של החברה שבהליכי חדלות פירעון, אם הדבר נדרש לצורך גיבוש הסדר נושים או שיקום החברה. פסק הדין מרחיב את היקף הגנת עיכוב ההליכים. ניתן למצוא את פסק הדין המלא באתר נבו.
3. רע”א 5249/18 רני צים מרכזי קניות בע”מ נ’ עו”ד אמיר ויצנבליט (11.10.2018): בית המשפט העליון הדגיש כי צו לעיכוב הליכים הוא הכרחי לשם הגנה על הליכי חדלות פירעון תקינים ויעילים, ולמניעת “מירוץ נושים”. עם זאת, הובהר כי יש להפעיל את הסמכות במשורה ובזהירות. ניתן למצוא את פסק הדין המלא באתר נבו.
4. ע”א 3791/15 קרן הגשמה נ’ כונס הנכסים הרשמי (12.7.2017): נפסק כי לבית המשפט שיקול דעת האם להאריך את עיכוב ההליכים מעבר ל-90 הימים הקבועים בחוק, בהתחשב בנסיבות הקונקרטיות ובסיכויי השיקום של החברה. פסק הדין מאזן בין האינטרס הציבורי לאינטרס הנושים. ניתן למצוא את פסק הדין המלא באתר נבו.
5. ע”א 3791/16 כונס הנכסים הרשמי נ’ אפריקה ישראל נכסים בע”מ (3.1.2017): בית המשפט העליון קבע כי עיכוב הליכים יחול גם על הליכים המתנהלים בערכאות שיפוטיות זרות מחוץ לישראל, ככל שמדובר בחברה ישראלית. זאת, מתוך תפיסה אוניברסלית של דיני חדלות פירעון. ניתן למצוא את פסק הדין המלא באתר נבו.
6. פר”ק 48081-07-13 כונס נכסים רשמי מחוז תל-אביב נ’ אולמות הסרטה (ישראל) בע”מ (8.10.2013): בית המשפט המחוזי הבהיר כי עיכוב הליכים מונע גם מהחייב עצמו לנקוט הליכים משפטיים. מטרת העיכוב היא לשמור על קופת הנשייה ולהימנע מבזבוז כספים על התדיינויות. ניתן למצוא את פסק הדין המלא באתר נבו.
7. פר”ק 2277-09 רשות המיסים נ’ אולמי האירועים נוף ים בע”מ (8.1.2013): נקבע כי איסור עיכוב הליכי גבייה ע”י רשות המיסים (לפי סעיף 374ב לפקודת החברות) תקף רק לגבי חובות עבר, ולא על חובות שוטפים של החברה לאחר צו הקפאת ההליכים. ניתן למצוא את פסק הדין המלא באתר נבו.
8. בש”א 35079-10-11 מדינת ישראל נ’ אירופה ישראל (מ.א.ת) שותפות מוגבלת בפירוק (6.11.2011): בית המשפט המחוזי קבע כי ניתן להחיל את עיכוב ההליכים גם על תאגידים ללא כושר פירעון (כגון חברות לא פעילות), אם הדבר מקדם את ההסדר המוצע ומשרת את טובת הנושים. ניתן למצוא את פסק הדין המלא באתר נבו.
9. בש”א 29025/06 קלאבמרקט רשתות שיווק בע”מ נ’ סופר חן (עש) (1996) בע”מ (22.5.2006): נפסק כי ניתן לעכב גם הליכי בוררות מכוח סעיף 350 לחוק החברות, אם הם עלולים לסכל את הליכי הבראת החברה או את אפשרות גיבוש הסדר הנושים. ניתן למצוא את פסק הדין המלא באתר נבו.
10. פש”ר 1245/06 רמי לוי נ’ כונס הנכסים הרשמי (21.1.2009): בית המשפט העליון קבע כי מעביד רשאי לפטר עובדים בתקופת הקפאת ההליכים למרות צו עיכוב הליכים, אם פיטוריהם נעשים כדין ובהתאם לחוק. זאת, במטרה לאפשר לחברה להתייעל ולהבריא. ניתן למצוא את פסק הדין המלא באתר נבו.
סיכום מאמר העוסק בעיכוב הליכים בחדלות פירעון ושיקום כלכלי
מאמר זה סוקר את הנושא של עיכוב הליכים בחדלות פירעון ושיקום כלכלי. הנקודות העיקריות הן:
- עיכוב הליכים הוא צו שיפוטי המונע מנושים לנקוט בהליכים משפטיים נגד חייב חדל פירעון.
- עיכוב ההליכים נועד לאפשר לחייב להגיע להסדר עם נושיו מבלי לחשוש מפני תביעות והליכי גבייה.
- עיכוב ההליכים הוא אחד הכלים המרכזיים בהליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי.
- חייבים רבים מבקשים צו לעיכוב הליכים כדי להימנע מפירוק או פשיטת רגל ולאפשר להם לשקם את מצבם הכלכלי.
- בית המשפט מוסמך להורות על עיכוב הליכים לתקופה מוגבלת, ורשאי גם להאריכו במידת הצורך.
- עיכוב ההליכים חיוני להצלחת הליכי חדלות פירעון, שכן ללא הגנה מפני פעולות אכיפה של הנושים, לא יוכל החייב להתארגן ולגבש תכנית להסדר חובות.
אם אתם מתמודדים עם חובות וחדלות פירעון, אנו ממליצים לפנות בהקדם לייעוץ משפטי מקצועי. משרד טאוב ושות’ מציע ייעוץ ראשוני ללא תשלום בנושאים אלה. אתם מוזמנים ליצור איתנו קשר בטלפון 079-5805541 או להשאיר פרטים בטופס יצירת הקשר באתר שלנו, ונשמח לעמוד לרשותכם.